Suomalaisille kelpaa nykyään jo hieman enemmän ajettu käytetty auto

22.11.2017 19.37

Kauppapaikka Tori.fi toteutti marraskuussa suuren vaihtoautokyselyn, johon vastasi 2700 suomalaista. Torissa myynnissä on joka hetki noin 70 000 autoa autoliikkeiltä ja yksityisiltä myyjiltä.

Kyselyn perusteella selviää, mitä suomalaiset vaihtoauton ostajat nyt autoltaan haluavat. 

Harrastajalle kelpaa ajettukin, mutta käyttöautoissa yli 200 000 ajokilometriä karkottaa ostajan. 

Kolme suosituinta hakuja rajaavaa kriteeriä ovat maksimihinta, polttoaine ja vaihteisto.

Automaattivaihteisten autojen jatkuvasti yleistyessä manuaalivaihteiset pitävät edelleen pintansa hauissa: manuaalivaihteisia autoja etsittiin 55 % kaikista hauista, automaattien osuuden ollessa 45 %.

Polttoaineissa bensiini on selvä ykkönen: 60 % hauista koski bensiiniautoja dieselin osuuden ollessa 37 %.

Paljon puhutut vaihtoehtoiset käyttövoimat hybrideistä sähköautoihin tai flexifuel-moottoreihin jäävät siis kokonaisuudessa vielä hyvin marginaalisiksi. Merkittävänä löydöksenä oli diesel-autojen hakujen trendin jatkuva lasku.

Kalliiden autojen haku loppu kuin seinään

Perinteisesti käytettyjen autojen kaupassa on tuijotettu hinnan lisäksi vuosimallia ja ajokilometrien määrää. Ennen maagisena pidetty 100 000 kilometrin raja on selvästi muuttumassa liukuvammaksi. Uusii rajapyykki näyttää nousevan 200 000 ajokilometrin tienoille, missä kiinnostuksen väheneminen alkaa selvästi näkyä myös Torin käyttäjillä.

Tarkan kilometrirajan sijaan tärkeämpi tekijä on huoltohistoria, jonka aukottomuus pitää pintansa yhtenä parhaista valttikorteista autokaupoissa.

Kysely paljasti, että yli puolet kyselyyn vastanneista ostaa yhä mieluiten käytetyn auton autoliikkeestä. Mieluiten toiselta kuluttajalta auton haluaa ostaa 15 % kyselyyn vastanneista, kun taas noin 34 % vastaajista ostaa mielellään yhtä lailla liikkeestä kuin yksityiseltäkin.

Vaihtoautojen selailutottumukset vaihtelevat eri vuorokaudenaikoina ja päätelaitteittain. IItayhdeksältä arvokkaampien autojen selailu pysähtyy kuin seinään, kun taas yöllä suomalaisia kiinnostavat edullisemmat autot.

Matkapuhelimella haetaan paljon ajettuja autoja, kun taas arvokkaampien ostosten perässä ollaan pääsääntöisesti tietokoneella. Maantieteellisesti esimerkiksi Kainuun alueella haetaan kalliimpia ja enemmän ajettuja autoja, kun taas Etelä-Suomessa vähemmän ajettuja ja edullisempia

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here