Jope Ruonansuun suunnittelema kaksipaikkainen formula-auto nyt myynnissä!

Rakastetun edesmenneen koomikon Jope Ruonansuun suunnittelema formula-auto on myynnissä Torin Autot-palvelussa. Auto on vuodelta 2009, kaksipaikkainen ja uniikki koko maailmassa. Ruonansuu nimesi luomuksensa Jormulaksi.

Jormulaa myy Torissa sen omistaja Miikka Koivisto, hämeenlinnalaisen Koiviston Autotalo Oy:n perustaja.

Hän näki Jormulan ensimmäisen kerran vuonna 2012 television kautta, kun Ruonansuu vieraili Teknavi-ohjelmassa. Koivisto on omistanut auton vuoden 2020 syksystä saakka. Ruonansuu kuoli heinäkuussa 2020, ja Jormula tuli nykyiselle omistajalleen kuoleman jälkeen Ruonansuun yrityksen huutokaupasta.

– Ruonansuu keräsi ja rakasti autoja. Hän suunnitteli itse formula-auton, joka oli yksi hänen autokokoelmansa erikoisuuksista. Jope oli automies henkeen ja vereen. Hän kuvaili julkisuudessakin, että autossa piti olla Elvis-meininkiä, Koivisto kertoo.

Ruonansuun Jormulalle kirjaamat tekniset tiedot:

  • Vuosimalli: 2009
  • Malli: Formula Vee
  • Moottori: 1,6 l
  • Teho: 110 hv
  • 0-100 km/h: helevetin noppee
  • Huippunopeus: n. 170 km/h (legendan mukaan)
  • Kulutus: ei tietoa

Kuplavolkkariformula

Auton pohja on kuplavolkkarista ja sen lasikuitukori on Jopen piirtämä ja suunnittelema.

Jormula on rakennettu rata-autoksi ja sillä voisi periaatteessa ajaa Formulan Vee -luokassa, jossa kaikki kilpa-autot on rakennettu kuplavolkkarin runkoon. Ruonansuu ei ajanut autolla kilpaa vaan esitteli sitä hyväntekeväisyystapahtumissa.

Auto oli Koiviston tallissa pitkään pressun alla, mutta se on toimintakuntoinen. Koivisto on sillä ajellut, mutta huippunopeutta hän ei osaa kertoa. Autosta puuttuu nopeusmittari kokonaan.

Tavalliseen Formula Vee -autoon nähden siinä on erikoisuutena pelkääjän paikka kuskin takana. Sillä voi viedä kaverin ajelulle. Tällä hetkellä Jormula on esillä autokaupan tiloissa Heinolassa.

– Ostotarjouksia on tullut, mutta tosiostaja vielä puuttuu. Autolle on vähän vaikeaa antaa täsmällistä hinta-arviota sen erikoislaatuisuuden takia, Koivisto sanoo.

Torin myynti-ilmoitukseen on merkitty hinnaksi 24 930 euroa.

Formulan myynti-ilmoitus ja lisää kuvia löytyy tästä linkistä.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

 

 

2 KOMMENTIT

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän