Näillä ulkonäkötekijöillä suomalaiset hakevat käytettyjä autoja

Tori on Suomen suosituin kauppapaikka ja Tori Autot sen autokauppa. Autot-palvelussa on tällä hetkellä tarjolla noin 65 000 autoa. Autoilmoituksia saa suodatettua hakutoiminnolla, joka tarjoaa suuren määrän yksityiskohtaisia hakuehtoja.

Käytetyimmät hakuehdot kertovat, millaisia autoja suomalaiset haluavat. Auton ulkonäköön liittyvät suosituimmat hakuehdot ovat korimalli, vetokoukku, väri, istuinten päällysmateriaali ja kattoikkuna.

1. Korimalli
Korimalli vaikuttaa auton ulkonäköön varmasti kaikkein eniten ja valinta tehdään usein auton käyttötarkoituksen mukaan. Perheelle suunnitellun auton korimalli on erilainen kuin urheilullisemman auton. Korimalli vaikuttaa auton moniin muihin ominaisuuksiin.

2. Vetokoukku
Vetokoukku on ennen kaikkea kätevä lisä ja työväline, mutta myös ulkonäkötekijä. Monelle se on kielteinen ulkonäkötekijä, minkä vuoksi modernit vetokoukut saa poistettua kätevästi auton perästä, kun koukkua ei tarvitse. Suomalaisten suosiossa vetokoukku kuitenkin on.

3. Väri
Suosituimmat auton värit ovat melko värittömiä. Harmaa on pitänyt Suomessa ensimmäistä värinä pintansa viimeiset kymmenen vuotta. Valkoinen ja musta ovat sijalla kaksi ja niiden suosio on noussut tasaisesti vuosi vuodelta. Torin suosituimmat värihaut olivat musta, valkoinen ja harmaa.

4. Istuinten päällysmateriaalit
Nahka on suosituin istuinten päällysmateriaali ja keinonahka toiseksi suosituin. Vähiten suosittu päällysmateriaali on vinyyli ja toiseksi vähiten suosittu on nailon.

5. Kattoikkuna
Kattoikkuna on edelleen suosittu auton ulkolisävaruste. Aikanaan se viesti luksuksesta nykyisin se on vakiintunut monen suomalaisen autonostajan toivomaksi perusvarusteeksi.

Katso tästä suomalaisten mielikuvat automerkeistä — mm. Suomen aliarvostetuin ja turvallisin automerkki

Yksi merkki hallitsee käytettyjen sähköautojen kauppaa

Puolet suomalaisista ei vaihtaisi sähköautoon, vaikka hinta ja kulut olisivat bensa-auton tasolla!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän