Kauko Säätäjä: Perusteellinen info on tarpeen!

Monilla aloilla kehitys kulkee niin huimaa vauhtia, että mikäli sitä ei jaksa seurata, on pakko havaita olevansa marginaalissa. Erikoisesti vauhti tulee esiin tietotekniikassa, energian saannin muutoksissa sekä kulkuneuvojen kehittelyssä.

Hyvin monissa asioissa heikko tietämys voi koitua turmioksi. Selkeimmin tämä tulee esiin liikkumisen yhteydessä. Siinä jos missään infon tulisi olla kärjessä. Tuoreimpia esimerkkejä löytyy mm. sopivien, käytön kannalta turvallisimpien auton renkaiden valinnassa.

Renkaiden ominaisuudet on määriteltävä käytön mukaan. Hiljaisille mökkiteille ja paljon pikkuteitä ajeleville vaatimukset ovat tietenkin erilaiset kuin isommissa kaupungeissa liikkuville. Enimmäkseen moottoriteillä ajavan on panostettava korkealaatuisimpiin sekä eri keleille valmistettuihin renkaisiin.

Lue tästä muut Kauko Säätäjän jutut.

Liikenneturvallisuuteen kiinnitetään tätä nykyä runsaasti huomiota.

Tärkeäksi muodostuu sanoman uskottavuus sekä perillemeno. Tältä alueelta on hyvä esimerkki liikenneguru Ensio, Enska Itkosen loistava viesti: ”Kun sataa, älä aja sataa.” Olisiko sen voinut sattuvammin sanoa!

Iskulausetyyppiset ilmaisut menevät varmimmin perille. Mutta osataan sitä tänäkin päivänä.

Autoliiton Moottorin huhtikuun numerossa toimittaja Pasi Piirosen kirjoittamassa, A-märkäpitoluokan renkaiden testiartikkelin otsikossa hän muotoilee asian satuttavasti, ”Järki päässä sadesäässä”. Ja ainahan sadesäällä on pidettävä mielessä kavala ja yllättävä ilmiö vesiliirto.

Voisiko todeta, että Enskan jäljillä ollaan. Yleisesti ottaen järkeä ei pidä unohtaa myöskään kuivalla kelillä.

Näin miettii
Kauko Säätäjä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän