Suomalainen autoilee kesäisin mieluiten yksin – perhe saa jäädä kotiin!


29.5.2018 11.46 

Suomalainen lähtee kesällä autoilemaan ennemmin vaikka yksin kuin vanhempiensa, sukulaistensa tai lastensa kanssa, todetaan Tori.fi-palvelun tiedotteessa.

Tiedot selviävät Tori.fi:n toukokuussa 2018 toteuttamasta kyselystä.

Suomalainen ei halua kesäautoilla vanhempiensa, sukulaistensa eikä lastensa kanssa. Jopa yksin autoilu on monelle mieluisampaa.

Halutuinta kruisailuseuraa on oma puoliso. Toiseksi mieluisinta seuraa ovat ystävät. Liftareita kelpuuttaa kyytiin hyvin harva.

– Kuten voi olettaakin, kehutuin kesäautoilusää on helle. Lähes puolet Suomesta kaipaa sitä. Meren tai järven rannan mainitsee mieluisaksi yli joka kolmas. Auringonlaskun sen sijaan mainitsee vain reilu neljännes. Sadetta ja ukkosta ei kaipaa juuri kukaan, Tori.fi:n autoliiketoiminnasta vastaava johtaja Jenni Tuomisto toteaa.

Joka kolmas suomalainen on hankkinut kesäauton

Noin joka kolmannella suomalaisella on omakohtaista kokemusta kesäauton hankkimisesta. Tänäkin kesänä sellaisen aikoo ostaa joka kymmenes.

Kuumin kesäauton hankkimissesonki on käsillä nyt, sillä yli joka kolmas sanoo, että jos hankkisi kesäauton, tekisi sen toukokuussa.

Tämä näkyy myös verkkokauppapaikan Tori.fi:n autokaupassa. Viime vuoden kesäautokaupankäynnin vilkkain päivä oli 31. toukokuuta, jolloin palveluun jätettiin yli 3 700 autoilmoitusta.

Tämän vuoden piikki on toistaiseksi ollut 16. toukokuuta. Ilmoituksia jätettiin silloin noin 2 100.

Mielipidemittaustiedot selviävät Tori.fi:n toukokuussa 2018 toteuttamasta kyselystä. Kyselyyn vastasi 2 112 suomalaista. Heistä 41 prosenttia on naisia ja 59 prosenttia miehiä.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here