Ilman näitä lisävarusteita suomalainen jättää käytetyn auton ostamatta28.3.2018  18.20

Lohkolämmitin on suomalaiselle yhtä tärkeä lisävaruste kuin turvatyynyt – jopa hieman tärkeämpi, selviää Tori.fi-palvelun kyselystä.

Kun suomalaiset ovat ostamassa käytettyä autoa, joka toinen haluaa, että siinä on lohkolämmitin. Toiseksi halutuin lisävaruste ovat ohjaamossa edessä ja sivulla sijaitsevat turvatyynyt.

Ero lohkolämmittimen suosioon on pieni, sillä 45 prosenttia suomalaisista vaatii käytetyltä autolta turvatyynyt.

– Ero lohkolämmittimen ja turvatyynyjen välillä on pieni, mutta tässä mielessä mukavuus voittaa turvallisuuden. Tosin kyllähän Suomen talvessa lohkolämmitinkin on oikeastaan turvallisuusasia. On ikävää aloittaa matka kylmästä jäykkänä murisevalla moottorilla. Ruotsalaisillekin lohko- ja sisätilanlämmittimet ovat tärkeimmät lisävarustevaatimukset, Tori.fi:n autoliiketoiminnasta vastaava johtaja Jenni Tuomisto kertoo.

Lohkolämmittimen ja turvatyynyjen jälkeen vaihtoautoon haluttujen lisävarusteiden kärkiviisikossa ovat Suomessa vetokoukku, ohjaustehostin ja penkinlämmitin.

Voi sanoa, että ilman näitä viittä ominaisuutta suomalainen jättää käytetyn auton ostamatta. Vetokoukun haluaa 43 prosenttia suomalaisista, ohjaustehostimen 42 prosenttia ja penkinlämmittimen joka viides.

– Vetokoukun suosio yllätti hieman. Hyvin harva kaipaa vaihtoautoon esimerkiksi peruutustutkaa, lisävaloja tai nahkapenkkejä, mutta liki puolet haluaa vetokoukun. Ruotsissa vetokoukku on peräti kakkossuosikki, ohittaen turvatyynyt. Myös penkinlämmittimien suosio yllätti. Se on ehdoton joka viidennelle. Kuitenkin esimerkiksi lämmitettävien sivupeilien sekä etu- ja takalasinlämmittimen suosio on marginaalista, vaikka ne ovat turvallisuustekijä, Tuomisto vertailee.

Tiedot selviävät Tori.fi:n ja sen ruotsalaisen sisarsivuston Blocket.se:n helmi–maaliskuussa 2018 toteuttamasta kyselystä. Kyselyyn vastasi 1524 suomalaista. Ruotsin kyselyn vastaajien määrä oli 1864.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän