Honda nopeuttanut aikataulunsa — kaikki Honda-autot sähköistettyjä vuonna 2025

Honda kiihdyttää vauhtia ja lupaa, että kaikissa sen Euroopassa vuonna 2025 myytävissä henkilöautoissa on voimalinjassa sähkömoottori.

Tavoitteen toteutumisessa auttaa Honda e Prototype, jonka tuotantomallin myynti alkaa tämän vuoden aikana.

Kaksi vuotta sitten Honda esitteli ”Electric Vision” -ohjelman, jonka tavoitteena oli myydä vuonna 2025 vähintään kaksi kolmasosaa autoista sähköistettyinä. Geneven autonäyttelyssä järjestetyssä lehdistötilaisuudessa Honda Motor Europen varapääjohtaja Tom Gardner esitteli uuden vielä rohkeamman päämäärän.

– Sen jälkeen, kun kerroimme tavoitteestamme sähköistää mallistomme maaliskuussa 2017, maailma on muuttunut nopeasti. Ympäristö halutaan ottaa entistä paremmin huomioon, mikä edellyttää puhdasta liikkumista.

Katso tästä muut Geneven autonäyttelyn uutuudet.

Niinpä Honda on kiristänyt päämääräänsä ja asettanut itselleen tavoitteen, jonka mukaan vuonna 2025 kaikki Euroopassa myytävät Honda-henkilöautot ovat sähköistettyjä. Se tarkoittaa, että markkinoilla on tuolloin vain Hondan valmistamia hybridejä, lataushybridejä ja sähköautoja.

Merkittävä askel tällä tiellä on Honda e Prototype, joka on kompakti taajamakäyttöön suunniteltu sähköauto. Moderniin elämäntyyliin suunniteltu e Prototype on edelleen kehitetty versio syksyllä 2017 Frankfurtin autonäyttelyssä esitellystä Urban EV Conceptista.

Uuden e Prototypen tuotantomallin tilauksia aletaan ottaa vastaan kesän aikana tietyillä Euroopan markkinoilla.

Honda e Prototypen peilit on toteutettu kameroilla, joiden kuva heijastetaan kojelaudan päätyihin näytöille. Ovet avataan kahvoilla, jotka ponnahtavat korin pinnasta esiin niitä tarvittaessa.

Ohjaamon on modernin minimalistinen ja kuljettajan edessä on lukuisten katkaisimien sijaan kaksi kookasta näyttöä, joilla auton toimintoja hoidetaan.

Honda e Prototypessä on täysin uusi sähköautoon suunniteltu perusrakenne. Sähkömoottorin voima välitetään takapyörille ja suorituskyvyn luvataan olevan mainio. Toimintamatka on kaksisataa kilometriä ja ajoakkuun saa pikalatauksella puolessa tunnissa 80 prosentin latauksen.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!