Škoda julkistaa kaksi uutta Octavia-mallia Genevessä

Škoda paljastaa Geneven autonäyttelyssä ensi viikolla uuden Škoda Octavia RS iV -mallin, Octavia iV -mallin sekä uuden Kamiq Scoutline -erikoismallin.

Musta jäähdyttimen Škoda-säleikkö, dynaaminen etuhelma mustine Air Curtain -ilmanohjausaukkoineen sekä takahelman Aero Flapsit ja sporttisen musta diffuusoriosa liittävät täysin uuden Octavia RS iV:n tunnettujen RS-mallien perheeseen.

Mustien kevytmetallivanteiden aukoista pilkistävät punaiset jarrusatulat. Liftback-mallin takaluukun pinnassa on musta RS-takaspoileri, ja Combi-farmarimallissa on korin värinen katon takareunaspoileri.

Vahvan mustassa sisustuksessa värikkäät korostukset syntyvät urheiluistuimien ja nahkapintaisen kolmipuolaisen monitoimi-urheiluohjauspyörän kontrastivärisistä saumaompeleista. Etuistuimien pääntuet on integroitu selkänojiin.

Dynaamisen suorituskyvyn takaa RS-mallien historian ensimmäinen lataushybridivoimalinja. 1,4 TSI -bensiinimoottori ja 85-kilowattinen sähkömoottori kehittävät järjestelmätehoa 180 kW (245 hv) ja vääntöä 400 newtonmetriä WLTP-päästömittauksen mukaisen CO2-päästön ollessa noin 30 g/km (ennakkotietoarvo).

Uusi Octavia RS iV liikkuu sähköllä jopa 55 kilometriä (ennakkoarvio, WLTP), jolloin paikallisia päästöjä ei synny lainkaan. Dynaamiset ajo-ominaisuudet varmistaa RS-sovitettu urheilualusta.

Skoda Octavia RS iV lataus. Kuva: Skoda.

Toinen Octavia-hybridimalli

Geneven autonäyttelyssä Škoda täydentää uuden Octavia RS iV -mallin esittelyä tuomalla sen rinnalla julkisuuteen toisenkin sähköä voimalinjassaan hyödyntävän Octavia-mallin. Myös uusi Octavia iV on lataushybridi.

Sen 1,4 TSI -bensiinimoottorin seurana on sähkömoottori: yhteisteho on 150 kW (204 hv) ja suurin vääntö 350 Nm.

Tästä mallista ovat tarjolla Ambition- ja Style-varusteluversiot.

Litiumioni-korkeajänniteakun kapasiteetti on 37 Ah ja energiasisältö 13 kWh.

RS iV -mallin tapaan tätä uutta mallia voidaan ladata tavallisesta 230 voltin kotitalouspistorasiasta tai kiinteistöön asennetusta Wallbox-kotilatauspisteestä.

Škoda-katumaastureiden ensimmäinen Scoutline-erikoismalli

Geneven autonäyttelyssä ensiesitellään myös uusi Kamiq Scoutline. Se on Škoda-katumaastureiden ensimmäinen Scoutline-erikoismalli.

Mattamustat pyöränkoteloaukkojen reunasuojukset ja korin jykevät hopeanväriset elementit tuovat tämän katumaasturimallin ulkonäköön rohkeaa voimaa, jota kookkaat 17- tai 18-tuumaiset kevytmetallivanteet vielä entisestään korostavat.

Kamiq Scoutline -erikoismalliin ovat tarjolla kaikki Kamiq-malliston moottorit, ja niiden tehot ovat välillä 66 kW (90 hv) ja 110 kW (150 hv).

Škoda Kamiq Scoutline -mallissa on vakiovarusteena saarnimaiset koristelista ja lisävarusteena tummat harjatut ja kromioptiikkaisilla ilmasuuttimilla. Poljinlevyt ovat alumiinimaiset.

Korkeussäätöisissä etuistuimissa on erityinen Scoutline-verhoilu, joka on valmistettu hengittävästä ThermoFlux-kankaasta ja Suedia-mikrokuitukankaasta.

Katso tästä muita Skoda-juttuja.

Ohjauspyörä, seisontajarrukahva ja vaihdevipu ovat nahkaverhoillut. led-tunnelmavalaistus valaisee keskikonsolialueen, ovitaskut, ovien sisäkahvat ja jalkatilat valkoisella, punaisella tai oranssilla valolla.

Uudessa Kamiq Scoutline -erikoismallissa on led-lukuvalot. Sisätilaan on saatavissa musta kattoverhous.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE // 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!