Katso tästä, miltä Genevessä esiteltätävä uusi Hyundai i30 -malli näyttää

Uusi Hyundai i30 esitellään ensi viikolla Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä.

Keulan uusi ilme on leveämpi ja modernimpi. Ajovalot ovat uudelleenmuotoillut ja uudet led-päiväajovalot ovat V-kirjaimen muotoiset.

Hyundai i30 Hatchback -malli saa uuden takapuskurin, joka on suunniteltu parantamaan aerodynaamiikkaa.

Myös led-takavalot muodostavat V-kirjaimen luoden symmetriaa auton etu- ja takaosaan. Hyundai i30 saa myös uudet 16 tuuman ja 17 tuuman alumiinivanteet.

Kuva: Hyundai.

Ulkovärivalikoima täydentyy kolmella uudella ulkovärillä: Dark Night, Silky Bronze ja Sunset Red. Muut kuusi tarjolla olevaa ulkoväriä ovat Polar White, Phantom Black, Engine Red, Stellar Blue, Platinum Silver ja Olivine Grey.

Myös i30:n sisätilat ovat saaneet päivitetyn, modernin ilmeen. Sisustavalikoimaan on lisätty kolme uutta korostusväriä, Pewter Gray, Ebony Brown ja Charcoal Gray.
Myös musta sisusta on edelleen tarjolla. Istuinverhoilut voi valita kankaan, nahan tai näiden yhdistelmänä yhteensä kahdeksasta eri vaihtoehdosta.

Kuva: Hyundai.

N Line tarjolle koko i30-perheen korimallivalikoimaan

Ensimmäistä kertaa Hyundain moottoriurheilun inspiroima N Line -varustetaso tulee tarjolle i30 Hatchbackin ja i30 Fastbackin lisäksi myös i30 Wagon -malliin.

Hyundai i30:n uudessa N Line -mallistossa on aiempaakin urheilullisempi ulkonäkö: etusäleikkö on leveämpi ja matalampi ja ajovalot uudistuneet samoin kuin mallin muotoilu sekä etu- että takaosassa.

Leveä diffuusori viestii auton suorituskyvystä. Uudelleensijoitetut takasumuvalot antavat visuaalisen vaikutelman lähempänä maata olevasta painopisteestä.

N Line -mallisto saa myös uudet 17 tuuman ja 18 tuuman alumiinivannevaihtoehdot.

Kuva: Hyundai.

Uudet näytöt

Uudessa i30:ssa on tämän päivän tarpeisiin vastaavat liitettävyyspalvelut. Autossa on uusi 7-tuumainen digitaalinen mittaristo ja uusi 10,25-tuumainen värikosketusnäyttö navigoinnin yhteydessä.

Android Auto- ja Apple Car Play -sovelluksia voi käyttää sujuvasti uudessa i30:ssä.
Hyundai i30-mallisto saa myös langattoman puhelimen peilausmahdollisuuden, joten matkapuhelimen liittäminen auton järjestelmään ei enää vaadi kaapelia.

Myös Qi-standardin mukaisten matkapuhelimien langaton lataus onnistuu uudessa i30-mallistossa.

Kuva: Hyundai.

Uusi i30 tuo ensimmäisenä Hyundain Bluelink-palvelut Suomeen

Uusi i30 on ensimmäinen Hyundai-malli, joka tuo Bluelink-palvelut Suomeen.
Bluelink-järjestelmä tarjoaa kattavat liitettävyyspalvelut, kuten Hyundai LIVE Services -palvelut, sekä etäkäyttöominaisuudet älypuhelinsovelluksella.

Bluelink toimii myös puheohjauksella suomeksi, ja sen avulla voi mm. paikantaa autonsa, lukita auton etäohjauksella sekä tarkastella tietoja esimerkiksi rengaspaineista ja ajosuoritteesta. Bluelink-järjestelmän käyttö on veloituksetonta ensimmäiset viisi vuotta.

Kuva: Hyundai.

Lisää turvallisuutta

Hyundai i30 on aiempaa turvallisempi ja mukavampi päivitetyn Hyundai SmartSense -turvallisuusvarustepaketin ansiosta.

Edistynyt kaistallapysymisavustin säätää ohjausta automaattisesti, jotta auto pysyy keskellä ajokaistaansa. Peruutusavustin jarruttaa tarvittaessa autoa peruuttaessa törmäyksen välttämiseksi. Liikkeellelähtöilmoitus huomauttaa uuden i30:n kuljettajalle, kun edessä oleva ajoneuvo alkaa liikkua ja kuljettajan reaktio liikennevirran liikkumiseen myöhästyy esimerkiksi liikennevaloissa.

Uusittu katvealueen havainnointijärjestelmä varoittaa havaitessaan katvealueella toisen ajoneuvon, ja nyt yhdessä katvealueen varoitusjärjestelmän kanssa myös tarvittaessa jarruttaa törmäyksen välttämiseksi tai vaurioiden minimoimiseksi.

Kuva: Hyundai.

Myös automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä on päivitetty ja pystyy nyt tunnistamaan myös polkupyöräilijöitä. Jo aiemmissa i30-malleissa järjestelmä on pystynyt havaitsemaan autojen lisäksi jalankulkijoita.

Lisäksi uuteen Hyundai i30:een on tarjolla kuljettajan vireystilan valvonta, kaukovaloavustin, älykäs liikennemerkkien tunnistus sekä kaistallapitoavustin.

Turvallisuusvarusteluun kuuluu myös eCall-hätäpuhelujärjestelmä, jonka avulla matkustajat voivat ottaa yhteyttä hätäkeskukseen napin painalluksella. Järjestelmä aktivoituu automaattisesti, jos ajoneuvon turvatyynyt ovat lauenneet.

Suomessa Hyundai-malleille myönnetään seitsemän vuoden takuu ilman kilometrirajaa.

Kuva: Hyundai.

Uutta moottori- ja vaihteistovalikoimaan

Valmistaja tarjoaa uuden Hyundai i30:n moottorimallistoon uusia vaihtoehtoja sekä moottori-vaihteistoyhdistelmiä.

Moottorimallistoon tulee uutena 48 V:n kevythybridi, joka on tarjolla uuden 1,0 T-GDI 120 hv -bensiinimoottorin, i30:n moottorimalliston huipulla olevan uuden 1,5 T-GDI 160 hv -bensiinimoottorin sekä 1,6 CRDI 136 hv -dieselmoottorin kanssa.

Samoihin moottorivaihtoehtoihin on tarjolla kuusivaihteinen älykäs käsivaihteisto (Intelligent Manual Transmission, iMT) tai seitsemänvaihteinen kaksoiskytkinautomaattivaihteisto (7-DCT).

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

Kuva: Hyundai.

Kuva: Hyundai.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!