BMW keskittyy Genevessä sähköön

BMW M340d xDrive. Kuva: BMW.

BMW painottaa Genevessä mallistonsa sähköistymistä ja esittelee kolme uutta ladattavaa 330e-sarjan hybridimallia. Myös M340d xDrive -malleihin tulee kevythybriditeknologiaa.

BMW kiihdyttää sähköistymistään edelleen. Tähän mennessä BMW on myynyt puoli miljoonaa täyssähkö- tai hybridiautoa, ja tavoitteena on myydä ensi vuoden loppuun mennessä miljoona autoa, joissa on sähköinen voimanlähde.

Vuoteen 2030 mennessä BMW aikoo myydä vähintään puolet autoistaan sähköisinä.

BMW 3-sarja täydentyy urheilullisilla, mutta silti energiatehokkailla M340d xDrive -malleilla, joista on tarjolla sekä Sedan että Touring.

Automallin sielu rakentuu sen kolmelitraisen kuusisylinterisen dieselmoottorin ja kevythybriditekniikan ympärille.

Dieselmoottorissa on tehoa ja vääntöä vaikuttavat 250 kW/340 hv ja 700 Nm. M340d xDrive Sedan kiihtyy nollasta sataan 4,6 sekunnissa ja Touring 4,8 sekunnissa.

Autossa on 48-voltin kevythybriditekniikka, joka antaa vielä 8 kW:a/11 hv:aa lisää tehoa.

Kevythybriditekniikka mahdollistaa pehmeämmät liikkeellelähdöt sekä avustaa moottoria pysymään optimaalisella kierrosalueella, mikä pienentää polttoaineenkulutusta.

M340d:ssä on aina kahdeksanvaihteinen Steptronic Sport -automaattivaihteisto sekä älykäs xDrive-neliveto. Vakiovarusteisiin kuuluu myös M-tyyliin viritetty ohjaus, jousitus sekä tasauspyörästö.

*Päästö- ja kulutuslukemat sekä toimintamatka on laskettu uuden WLTP-testisyklin mukaan ja mukautettu NEDC:hen vertailtavuuden vuoksi. CO2-päästöihin perustuvien verojen ja muiden ajoneuvokohtaisten maksujen perustana voivat olla muut kuin tässä julkaistut luvut.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here