Tällainen uusi Hyundai i20 julkistetaan Geneven autonäyttelyssä

Nyt esiteltävä täysin uusi Hyundai i20 on suosikkimallin kolmas sukupolvi. Ensimmäinen i20 esiteltiin vuonna 2008.

Hyundain täysin uusi i20 on ensimmäinen sarjatuotantoauto, jossa nähdään yhtiön uusi Sensuous Sportiness -muotokieli. Uusi design perustuu neljään peruselementtiin: mittasuhteisiin, arkkitehtuuriin, muotoiluun ja tekniikkaan.

Edeltäjäänsä verrattuna täysin uusi i20 on saanut urheilullisemman ilmeen: se on 24 mm matalampi, 30 mm leveämpi ja 5 mm pidempi. Akseliväli on 10 mm pidempi. Kokonaisuuden viimeistelevät uudelleen suunnitellut 17 tuuman alumiinivanteet. Tavaratilaa on 351 litraa, 25 litraa aiempaa enemmän.

Hyundai i20 saa uuden etu- ja takapuskurin sekä uuden etusäleikön. Ulkoväreissä on tarjolla yhteensä 10 vaihtoehtoa: Polar White, Sleek Silver, Phantom Black, Dragon Red, Tomato Red, Slate Blue, joista neljä on uusia: Intense Blue, Aurora Gray, Aqua Turquoise ja Brass. Auton voi personoida mieleisekseen Phantom Black -mustalla katolla.

Kuva: Hyundai.

Kolme sisustaväriä

Uuden Hyundai i20:n kasvaneet akseliväli ja leveys tarjoavat takamatkustajille aiempaa väljemmät tilat. Uusi muotoilu lupaa myös kuljettajalle paremman näkyvyyden.

Pimeään aikaan uuden i20:n matkustajat voivat myös nauttia led-sisävalaistuksesta. Valittavissa on kolme sisustaväriä: Black Mono, Black & Gray sekä Black Mono & Yellow Green.

Apple CarPlay ja Android Auto ovat nyt käytettävissä langattomasti ja antavat mahdollisuuden peilata iOS- ja Android-älypuhelinten toimintoja.

Uusi 10,25 tuuman digitaalinen mittaristo ja navigoinnin yhteydessä 10,25 tuuman värikosketusnäyttö on yhdistetty visuaalisesti toisiinsa. Kosketusnäyttö voidaan myös jakaa näyttämään useita toimintoja samanaikaisesti. Myös 8 tuuman Display Audio -värikosketusnäyttö on tarjolla lisävarusteena.

Keskikonsolin langaton latausalusta mahdollistaa Qi-standardin mukaisten älypuhelinten langattoman lataamiseen.

Takamatkustajille on saatavana usb-latausportti. Hyundai i20 on ensimmäinen Hyundai-malli Euroopassa, jossa on Bose-äänentoistojärjestelmä. Subwoofer mukaan lukien järjestelmän kahdeksan kaiutinta.

Uusi Hyundai i20 on varustettu myös Hyundain uudella Bluelink-järjestelmällä, joka tarjoaa kattavat liitettävyyspalvelut, kuten Hyundai Live Services -palvelut, sekä etäkäyttöominaisuudet Bluelink-älypuhelinsovelluksella. Bluelink-järjestelmä on veloitukseton ensimmäiset viisi vuotta.

Kuva: Hyundai.

Monipuolinen turvavarustelu

Täysin uusi Hyundai i20 on varustettu Hyundai SmartSense -turvallisuusjärjestelmällä. Monia näistä ominaisuuksista ei ole totuttu näkemään B-segmentin autossa.

Hyundai i20 tarjoaa navigointiin perustuvan mukautuvan vakionopeussäätimen, joka käyttää auton navigointijärjestelmää ennakoidakseen niin kaarteet kuin suoratkin ajo-osuudet ja säätää ajoneuvon nopeuden turvalliseen ajamiseen sopivaksi.

Älykäs nopeusrajoitusjärjestelmä varoittaa kuljettajaa sekä äänellä että visuaalisesti, jos nopeusrajoitus ylitetään. Yhdistettynä nopeudenrajoittimeen järjestelmä pystyy jopa säätämään auton nopeuden itsenäisesti.

Edistynyt kaistallapysymisavustin säätää ohjausta automaattisesti, jotta uusi i20 pysyy keskellä ajokaistaansa. Katvealueen varoitusjärjestelmä käyttää tutkaa tarkkailemaan auton takakulmia ja varoittaa havaitessaan toisen ajoneuvon.

Tarvittaessa katvealueen varoitusjärjestelmä jarruttaa törmäyksen välttämiseksi tai vaurioiden minimoimiseksi. Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä on päivitetty, ja pystyy nyt tunnistamaan autojen lisäksi myös jalankulkijoita ja pyöräilijöitä.

Uusi Hyundai i20 tarjoaa myös parantunutta pysäköintimukavuutta. Liikkeellelähtöilmoitus huomauttaa kuljettajalle, kun edessä oleva ajoneuvo alkaa liikkua ja kuljettajan reaktio liikennevirran liikkumiseen myöhästyy esimerkiksi liikennevaloissa.

Kun autoa peruutetaan, risteävän liikenteen törmäyksen välttämisavustin varoittaa sivusuunnassa lähestyvistä ajoneuvoista äänellä ja auto jarruttaa tarvittaessa törmäyksen välttämiseksi.

Pysäköintiavustin mahdollistaa puoliautonomisen pysäköinnin. Järjestelmä helpottaa ahtaisiin tiloihin pysäköintiä. Turvallisuusvarustevalikoimassa ovat myös kaistallapitoavustin, kuljettajan vireystilan valvonta sekä kaukovaloavustin.

Täysin uudessa i20:ssa on myös eCall-hätäpuhelujärjestelmä, jonka avulla matkustajat voivat ottaa yhteyttä hätäkeskukseen napin painalluksella. Järjestelmä aktivoituu automaattisesti, jos ajoneuvon turvatyynyt ovat lauenneet.

Kuva: Hyundai.

Uusi moottorivalikoima 

Hyundai i20:n moottorimallistossa on uutena tarjolla 48 V -kevythybridijärjestelmä 120-hevosvoimaisen 1,0 T-GDi -bensiinimoottorin yhteydessä ja valittavissa myös 100-hevosvoimaisen 1,0 T-GDi -bensiinimoottorin yhteyteen.

48 V -kevythybridijärjestelmä vähentää 3‒4 % auton polttoaineenkulutusta ja CO2-päästöjä.

48 V -kevythybridijärjestelmä on saatavilla joko seitsemänvaihteisella kaksoiskytkinautomaattivaihteistolla tai uudelleen kehitetyllä kuusivaihteisella älykkäällä käsivaihteistolla. Kun kuljettaja ei enää paina kaasupoljinta, vaihteisto antaa auton rullata ja siten säästää polttoainetta.

Katso tästä muita Hyundai-juttuja.

Valmistajan mallistossa on saatavilla myös 100-hevosvoimainen 1,0 T-GDi -bensiinimoottori ilman kevythybridijärjestelmää, 7DCT-automaattivaihteiston tai 6-vaihteisen käsivaihteiston kanssa. Tarjolla on myös nelisylinteinen 84-hevosvoimainen 1,2 litran MPi-moottori viisivaihteisella käsivaihteistolla.

Edeltäjämalliinsa verrattuna uusi Hyundai i20 painaa 4 % vähemmän, mikä lupaa sille myös kilpailukykyiset CO2-arvot.

Painonpudotus tarkoittaa taloudellisempaa liikkumista ajomukavuudesta tinkimättä.

Autossa on myös polttoainetta säästävä automaattinen moottorin sammutus- ja käynnistysjärjestelmä.

Hyundai i20 valmistetaan Izmitin tehtaalla Turkissa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

Kuva: Hyundai.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Sähköä ilmassa

Hyvä kysymys!