Kaksi nuorta rallicross-lupausta lisää juniorimaajoukkueeseen

22.12.2017 21.30

Suomalaisia autourheilun huipulle vievän AKK Driver Academyn rallicross-valmennusryhmän kuljettajakolmikko on valittu.

Joulukuun 19. päivänä Eerikkillän Urheiluopistolla pidetyn valintatestin perusteella Jesse Kallion lisäksi ohjelmaan valikoituivat ensi vuodeksi myös Sami-Matti Trogen ja Kalle Markkanen.

Jesse Kallion, hallitsevan RX Academyn mestarin, valinta julkistettiin jo joulukuun alussa ja nyt lisäksi liittyivät siis Trogen ja Markkanen.

18-vuotias Markkanen sijoittui tämän vuoden RX Academy-sarjassa toiseksi. Trogen puolestaan on vasta 15-vuotias kuljettajalupaus, joka on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt säväyttää niin rallicrossin kuin formuloidenkin puolella.
 
– Mielenkiinnolla odotan, että pääsemme jatkamaan ja edelleen syventämään yhteistyötämme Kallen ja Sami-Matin kanssa, kommentoi valintoja AKK Driver Academyn rallicross-valmennusohjelmasta vastaava RX Academyn johtaja Jussi Pinomäki.

– Molemmat ovat jo useamman vuoden rakentaneet uraansa tavoitteellisesti ja halu tehdä töitä on molemmilla kokonaisvaltaisesti kova. AKK Driver Academyn tuki tähän työhön on varmasti todella arvokasta ja on osaltaan edesauttamassa poikia matkalla kohti heidän lopullisia tavoitteitaan, Pinomäki jatkaa.
 
AKK Driver Academyn valmennustoiminnasta vastaava Tuomo Nikkola on niin ikään tyytyväinen kuljettajavalintoihin.

– Hienoa, että myös rallicross-polulla on erittäin lupaavia kuljettajia. Sami-Matin uraa seuranneet tietävät, että nuoressa miehessä on todellakin potentiaalia. Kalle sijoittui viime vuonna sarjassa toiseksi, joten hänellä ei voi olla kuin yksi tavoite.
 
AKK Driver Academy on autourheilun kansallisen lajiliiton AKK-Motorsport ry:n huippuvalmennusohjelma ja juniorimaajoukkue. Valmennusohjelman rallicross-valmennuksesta vastaa RX Academy.

Katso myös tämä: Nämä 15 kuljettajaa valittiin autourheilun juniorimaajoukkueeseen

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here