Sami-Matti Trogen ajoi Asian Le Mans -sarjan luokkavoittoon

Walkenhorst Motorsport -tallissa ajava Sami-Matti Trogen urakoi viikon sisällä ajetussa Asian Lemans -sarjassa hyvällä menestyksellä.

Neljän osakilpailun mittainen sarja ajettiin Dubaissa ja Abu Dhabissa. Trogenin vauhti nousi loppua kohti ja palkinto odotti Yas Marina Circuitin maalissa, kun lohjalainen tiimeineen voitti amatöörien luokan.

Asian Lemans -sarjassa ajettiin neljä osakilpailua, kaksi Dubai Autodromen ja kaksi Yas Marinan radalla. Kilpailujen pituus oli neljä tuntia.

Luokkia oli mukana kolme, LMP2 ja LMP3 eli prototyyppiautot, sekä GT-autojen luokka.

Walkenhorst Motorsport -talli kilpaili V8-moottorisella BMW M6 GT3 -autolla. Ratin takana vuorottelivat tiimipäällikkö Henry Walkenhorst, saksalainen Jörg Breuer sekä Länsiväylän Urheiluautoilijoiden 18-vuotias Trogen.

Ensimmäinen osakilpailu ajettiin auringon kuumentamalla Dubai Autodrome -radalla. Aika-ajoissa letkan hännille juuttunut tiimi aloitti tallipäällikkö Walkenhorstin komennossa. Breuer oli vuorossa seuraavana, ennen Trogenin hoitamaa ankkuriosuutta.

Seuraavaan päivään lähdettiin samalla kaavalla, kokenut kaarti aloitti ja lohjalainen toimi ankkurina.

Katso tästä muita juttuja Sami-Matti Trogenista.

Abu Dhabin areenaan tutustuminen oli vuorossa keskiviikkona. Kisapäivät Yas Marina -radalla olivat perjantai ja lauantai.

– Yas Marinan rata oli mielestäni hieman vaikeampi kuin Dubai. Myös ruuhkan hallitseminen oli vaikeampaa, koska hitaissa mutkissa vauhtiero LMP-luokkien autoihin oli pieni. Aloitin viikonlopun ensimmäisen kilpailun; starttasin ekaan stinttiin sijalta kahdeksantoista ja nousin vuoroni aikana top kymppiin. Toisella vedolla pyörin sijoilla 7-11, mikä oli tosi hyvä ottaen huomioon, että lähdettiin ruudusta 18. Viimeisessä kisassa ajoin perinteisesti kaksi viimeistä vuoroa. Vauhti oli hyvää ja tasaista, johdettiin omaa luokkaa, joten vältyin kontakteilta ja yritin päästä maaliin. Olimme maalissa loppujen lopuksi sijalla kaksitoista kaikista GT-luokan autoista ja voitimme oman luokkamme, Trogen toteaa.

www.asianlemansseries.com

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän