Sami-Matti Trogen sai ammattilaissopimuksen saksalaistiimin kanssa

Sami-Matti Trogen on allekirjoittanut kaksivuotisen ammattilaissopimuksen saksalaisen BMW kilpa-autoja luotsaavan Walkenhorst Motorsport -tiimin kanssa. Sopimus on poikkeuksellinen Trogenin nuori ikä huomioituna.

Poikkeuksellisista ajoista huolimatta, nuoren Trogenin autourheilu-ura otti tänä vuonna aimoharppauksen eteenpäin, sillä keväällä Ranskassa käytyjen GT3-testien myötä alkoi tapahtua. Nimet ovat nyt virallisesti paperilla ja sopimus tehtynä Walkenhorst Motorsport -tiimin kanssa aina kauden 2022 loppuun asti.

Tilanne on vaatinut rohkeita päätöksiä, joihin tämä intohimoinen autourheilija on valmis. Trogen siirtää kotiosoitteensa Saksaan vielä loppuvuoden aikana ja samaan aikaan Mäkelänrinteen Urheilukion opinnot keskeytetään toistaiseksi. Uusi projekti yhdessä uuden tiimin kanssa vaatii täysipainoisen keskittymisen.

Ensimmäinen koitos virallisena Walkenhorst Motorsportin kuljettajana on edessä 24.-27.9. käytävässä ADAC TOTAL 24h Race -nimeä kantavassa kilpailussa, jossa mukana ovat myös GT3-autot. Kilpailuviikonlopussa ajaa yhteensä lähemmäksi 200 autoa.

Kilpailu ajetaan Saksassa sijaitsevalla haastavalla, 25 kilometrisellä Nürburgringin radalla, jolla on mittelöity kestävyyskilpailuita aina 70-luvusta lähtien. Kyseinen rata on Trogenille entuudestaan tuttu, sillä hän on ajanut kuluneena kesänä siellä yhteensä kolme kilpailua, silloin vielä BMW:n M2-luokan autolla.

Kilpa-autona Trogenilla on 431 hevosvoimainen BMW M4 GT4, johon hän sai ensikosketuksensa elokuun lopussa ajetuissa testeissä. Auto on erittäin kilpailukykyinen ja näyttänyt kestokykynsä sekä luotettavuutensa viime vuosina muun muassa äärimmäisissä olosuhteissa autiomaassa käydyssä Dubain 24h-kilpailussa. Kyseisellä autolla on lähihistoriassa saavutettu myös luokkavoittoja.

Myös sopimus Williams Esports -tiimin kanssa jatkuu kahdella vuodella

Williams Esport -tiimin simulaattorikuljettajana Trogen on ajanut kesän aikana Saksan digitaalista Nürburgring-sarjaa, jossa ovat olleet mukana samat ihmiset ja kuljettajat kuin oikeassakin elämässä. Trogen aloitti sarjan menestyksekkäästi ja nappasi heti kättelyssä osakilpailuvoiton.

Menestyksekkäästi digitaalista autourheilua ajanut lohjalainen ei suinkaan jätä simulaattorimaailmaa sivuun sillä – Walkenhorstin sopimuksen lisäksi – Trogen on allekirjoittanut vastikään jatkosopimuksen Williams Esports -tiimin kanssa.

Päätähtäin kaudessa 2021

Vuonna 2021 Trogenin kilpailukalenteriin mahdutetaan yhteensä 11 kilpailua, osana Nürburgring Langstrecken (NLS) -sarjaa.

Katso tästä muita juttuja Sami-Matti Trogenista.

Kuluvan kauden GT4-auto korotetaan yhtä luokkaa ylemmäs, kilpa-auton vaihtuessa BMW M6 GT3 -autoon, jonka turboahdetusta V8 M TwinPower -moottorista irtoaa hurjat 585 hevosvoimaa. Lisäksi syksyllä optiona tulee olemaan 24h-kilpailu.

GT3-kilpailujen väleihin sovitetaan lisäksi kymmeniä esports-kilpailuja, joten vuosi tulee olemaan työntäyteinen.

Walkenhorst Motorsport on Saksassa toimiva huippu kilpa-autoilutiimi. Walkenhorst toimii lähellä BMW:n tehdastiimiä, niin kutsuttuna satelliittitallina. Walkenhorstilla on pitkä, 60 vuoden historia autojen maailmassa.

 

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän