Sami-Matti Trogen ei onnistunut Nürburgring-sarjan avauskisassa

Nürburgring Endurance Series eli NLS käynnistyi Saksassa viikonloppuna neljän tunnin kilpailulla.

Kyseessä oli kauden toinen osakilpailu, sillä ensimmäinen jouduttiin perumaan lumisateen vuoksi.

Walkenhorst Motorsportin BMW M6:lla ajava Sami-Matti Trogen, oli tuntien urakoinnin jälkeen kokonaiskilpailussa sijalla 13. Tiimissä ajoivat Trogenin lisäksi saksalaiset Jörg Müller sekä Mario von Bohlen.

Harjoituksissa ja aika-ajoissa kovia kierrosaikoja takonut lohjalainen oli kilpailun jälkeen pettynyt suoritukseen, eikä peitellyt tuohtumustaan.

– Oli hemmetin vaikeaa, en löytänyt tuntumaa, Trogen tokaisi lyhyesti.

Seuraava kisakoitos vappuna

NLS-sarjassa ajetaan yhdeksän osakilpailua, avauskilpailu piti ajaa jo kaksi viikkoa sitten, mutta kylmä sää ja Nürburgringin yllättänyt lumisade aiheuttivat peruuntumisen.
Sarjassa ajaa usean eri luokan autoja, ja tämän kertaiseen kilpailuun starttasi yhteensä lähes 150 autoa.

Seuraava osakilpailu ajetaan vappuna, 1. toukokuuta. Sarjan timanttina on 24h-kilpailu, joka ajetaan kesäkuussa. Kaikki kilpailut ajetaan samalla, maailman vaikeimmaksi tunnustetulla radalla, ”Vihreässä helvetissä”.

– Nämä neljän tunnin kilpailut jaetaan neljään jaksoon, tällä kertaa minä ajoin alussa, Von Bohlen hyppäsi minun jälkeen rattiin, sitten oli Müllerin vuoro ja lopuksi vielä haettiin ajotuntumaa Von Bohlenille. Radan metsäosuus on tosi nopea, vauhtia parhaimmillaan jopa 270 km/h. Lisäksi se on kapea ja pomppuinen.

– Nürburgringillä ei voi sortua virheisiin, muuten on seinässä, metsässä kun ei turva-alueita ole. Raskas, mutta opettava viikonloppu takana, nyt hetki lepoa ja takaisin rattiin, Trogen päättää.

www.nuerburgring-langstrecken-serie.de

www.samimattitrogen.com

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän