Sami-Matti Trogenin GT3-kausi alkaa uudella automerkillä

22-vuotiaan Sami-Matti Trogenin loistava autourheilijan ura jatkuu jo viidettä kautta saksalaisessa Walkenhorst Motorsport tallissa. Vuonna 2020 talli iski kiinni lahjakkuuteen ja kiinnitti Trogenin riveihinsä. Tarina saa jatkoa myös kuluvalla kaudella.

Yli 10-vuoden ajan Walkenhorst Motorsport on osallistunut eri ratasarjoihin ja tullut tunnetuksi BMW:n merkkitiiminä. Vuonna 2024 tiimi vaihtoi automerkkiä ja GT3-luokassa ajetaan tänä vuonna uudella Aston Martin Vantage GT3 kilpa-autolla. Tiimin historian aikana on kokoonpanoissa nähty muitakin suomalaisia kuljettajia. Trogenin lisäksi tiimissä ovat ajaneet ainakin Matias Henkola, Markus Palttala ja Jesse Krohn.

– Tunnen tämän tallin koko henkilökunnan omaksi perheekseni ja olen todella iloinen, että saan jatkaa uraani heidän kanssaan tutussa ympäristössä, kertoo Trogen.

Sami-Matti Trogen on luonut autourheilu-uraa monissa eri lajeissa. Hän on menestynyt rallicrossissa, rallissa, radalla ja on saavuttanut digitaalisessa autourheilussa maailmanmestaruuden.

Hänellä on kokemusta kaikilta eri pinnoilta. Hän on ajanut menestyneesti kilpaa lumella, soralla ja asfaltilla, joten voidaan puhua todellisesta autourheilun moniosaajasta.

Tavoitteena Trogenilla on pääsy tehdaskuljettajaksi, ja sen eteen hän on tehnyt työtä jo useita vuosia.

Tänä vuonna hän aloittaa kautensa uudella automerkillä, mutta hänelle tutulla radalla Nürburgringin Nordschleifella, eli niin sanotussa ”vihreässä helvetissä”.

Trogenin uusi auto on Aston Martin Vantage GT3. Se on julkaistu 12. helmikuuta 2024. Varusteluista mainittakoon huikea 4.0 litran kaksoisahdettu turbomoottori, joka tuottaa asetusten mukaan jopa 600 hevosvoimaa. Auto tarjoaa siis melkoisen vauhdin haastavuudestaan tunnetulla noin 25 kilometrin pituisella radalla.

– Voisi sanoa, että olen super innostunut uudesta autosta, tosin en vielä ole päässyt sillä ajamaan. Olen tyytynyt vasta kuivaharjoittelemaan hallilla, mutta pian siihen tulee muutos ja pääsen lopulta kokemaan Aston Martinin. Auto on mielestäni huikean näköinen. Olen kuullut kilpakumppaneiltani, että kyseessä on loistava ja nopea auto. Uskon, että pääsen sisään autoon nopeasti, kertoo Trogen.

Suomessa aletaan viettämään kesän suurinta juhlaa, eli juhannusta 22.6.2024. Samaan aikaan Trogen aloittaa kautensa. Kyseessä on neljän tunnin pituinen NLS -sarjan kolmas osakilpailu. Kilpailua voi seurata sarjan YouTube kanavalla, sarjan tulospalvelussa ja Trogenin omilla somealustoilla.

– Odotan todella paljon, että pääsen taas ajamaan Nordschleifelle. Rata on ihan ehdottomasti minun lempiratani ja nautin siellä ajamisesta todella paljon. Helppo se ei ole, rata vaatii koko ajan 100% keskittymistä ja yksikin virhe ajatus muualle niin auto on heti seinässä. Jokaisella kierroksella pitkä takasuora tarjoaa hieman hengähdystaukoa, mutta yli 20 kilometriä mennään mutkitellen keskellä metsää ja välillä jopa lennetään ilmassa, se kaikki on haastavaa, päättää Trogen.

Kilpailun aikataulu 22.6.2024

9:30-11:00 Aika-ajo
13:00-17:00 Kisa (4 tuntia)

https://www.samimattitrogen.com/

Lue myös

Sami-Matti Trogenille arvokkaita GT3-kisakilometrejä Nordschleifella

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän