GT4: Trogen pisteille paahtavassa GT4-kisassa

Yli 30-asteinen helle Saksan GT4-sarjan osakilpailuissa seitsemän ja kahdeksan laittoi kuljettajat ja kaluston odotettuakin kovemmalle.

Lautsitzring, jättimäistä gladiaattoriareenaa muistuttava, Itä-Saksalainen autourheilupyhättö kohteli Sami-Matti Trogenin ja Enzo Joulién autokuntaa armottomasti, mutta myös palkitsevasti. Molemmista osakilpailuista tuloksena oli pistesijoitus.

Lauantain kilpailu

Trogen ajoi ensimmäisen aika-ajon. Piristävää oli, ettei BMW-autojen vauhti ollut enää niin kateissa kuin kaksi viikkoa sitten Nürburgringillä. Aivan kärkeen ei baijerilaisella kuitenkaan yltänyt. Tuloksena oli 13. lähtöruutu, parhaan BMW:n ollessa 10:s, vain 0,2 sekuntia nopeampana.

Kisavauhti oli parempaa. Ensimmäisellä ajovuorolla Trogen nosti sijoitusta kymmenen joukkoon. Sarjassa pakollinen varikkokäynti tehtiin Walkenhorst Motorsportille tyypilliseen tapaan aikaisin, heti 10 minuutin varikkopysähdysikkunan avauduttua.

Kuljettajavaihdoksen ajoitus meni nappiin. Joulié pääsi hyvään väliin ja jatkoi nousua. Hetken näytti siltä, että kaksikko voisi taistella jopa kärkiviisikon paikasta, mutta helteinen keli ja kova tahti söi renkaita. Samalla auton teknikkaa ylikuumeni ja kojetaulu loisti punaisista varoitusvaloista. Ranskalainen taisteli kuitenkin sisukkaasti ja onnistui tuomaan auton maaliin sijalla yhdeksän ja pisteille.

Kilpailun voitti W&S Motorsportin pari Daniel Gregor/Finn Zulauf huiman kärkikamppailun jälkeen. Walkenhorst Motorsportin toinen auto, #34 kuskeinaan Mex Jansen ja Nico Hantke sijoittui kolmanneksi.

1. kilpailun tulokset:

1) #75 Finn Zulauf/Daniel Gregor – AVIA W&S Motorsport – Porsche 718 Cayman GT4
2) #54 Maxime Oosten/Michal Makes – Project 1 – BMW M4 GT4
3) #34 Mex Jansen/Nico Hantke – Walkenhorst Motorsport – BMW M4 GT4
4) #1 Mike David Ortmann/Hugo Sasse – Prosport Racing – Aston Martin Vantage GT4
5) #6 Nicolaj Møller-Madsen/Ivan Ekelchik – Wimmer Werk Motorsport – Porsche 718 Cayman GT4

9) #35 Sami-Matti Trogen/Enzo Joulié – Walkenhorst Motorsport – BMW M4 GT4
17) #3 Matias Nuoramo/Nikolas Pirttilahti – Bonk Motorsport – BMW M4 GT4

Sunnuntain kilpailu

Sunnuntai valkeni lähes yhtä lämpimänä kuin lauantai. Elohopea kohosi 30 asteeseen ja radan lämpö reilusti 40:n kuumemmalla puolelle. Ohjaamossa olosuhteet muistuttivat edelleen uimahallin saunaa. Oli Enzo Joulién vuoro ajaa aika-ajo. Pari osoitti tasaisuutensa jälleen kerran – Enzo ajoi 13. lähtöruutuun. Aivan kuten Trogen lauantaina.

BMW:n kisavauhti oli erinomaista. Joulié paukutteli liudan näyttäviä ohituksia. Trogen vaihdettiin rattiin vajaan puolen tunnin ajon jälkeen. Täydellisesti ajoitettu varikkokäynti antoi oivan hyökkäyspaikan ja Trogen alkoi napsia ohituksia varmalla ajollaan.

Kisan loppu oli trilleri, kun peräti viidenneksi noussut Trogen sai taaksensa huippunopean Eastside Motorsportin Mercedes-AMG:n. Sitä ajoi sarjan pisteissä kärkikolmikkoon kuuluva Jan Philipp Springob.

Mersun vauhti oli vakuuttavaa, mutta Trogen otti käyttöön kaikki puolustavan ajotavan opit. Sillä ja kärsivällisyydellä hän onnistui pitämään Springobin takanaan ja oli maalissa viides. Suorituksen arvoa nostaa sekin, että Trogen/Joulié oli kisassa parhaiten sijoittunut BMW-autokunta. Walkenhorstin toinen autokunta Hantke/Jansen joutui harmittavasti keskeyttämään kisan alkuvaiheessa tapahtuneen kolarin takia.

Kilpailun voittivat Denis Bulatov ja loukkaantunutta Marcel Lenerziä tuuraava Marc de Fulgencio EastSide Motorsportin Mercedes-AMG:llä.

2. kilpailun tulokset:

1) #4 Marc De Fulgencio/Denis Bulatov – Eastside Motorsport – Mercedes-AMG GT4
2) #31 David Jahn/Jannes Fittje – AVIA W&S Motorsport – Porsche 718 Cayman GT4
3) #1 Mike David Ortmann/Hugo Sasse – Prosport Racing – Aston Martin Vantage GT4
4) #18 Emil Gjerdrum/Alexander Connor – BWT Mücke Motorsport – Mercedes-AMG GT4
5) #35 Enzo Joulié/Sami-Matti Trogen – Walkenhorst Motorsport – BMW M4 GT4

17) #3 Nikolas Pirttilahti/Matias Nuoramo – Bonk Motorsport – BMW M4 GT4

Saksan GT4-sarja, pistetilanne 8/12 osakilpailun jälkeen:

1) #1 Sasse/Ortmann – PROsport Racing – 123 pistettä
2) #85 Bulatov – Eastside Motorsport – 117 p.
3) #4 Primm/Springob – CV Performance Group – 103 p.
4) #31 Jahn/Fittje – AVIA W&S Motorsport – 93 p.
5) #75 Zulauf/Gregor – AVIA W&S Motorsport – 82 p.

10) Trogen/Joulié – Walkenhorst Motorsport – 50 p.

Saksan GT4-mestaruuskausi jatkuu kolmen viikon päästä, 8-10. syyskuuta, Sachsenringillä.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän