Sami-Matti Trogen GT3-luokan BMW:n rattiin Ranskassa

Sami-Matti Trogen ajoi GT3-luokan testiä Ranskassa. Autona 17-vuotiaalla Trogenilla oli Walkenhorst Motorsportin BMW M6.

Paul Ricardin radalla järjestetyt testipäivät ajettiin useamman tallin kesken. Trogen piti kiirettä radalla ja vakuutti tallin henkilökunnan: ”Impressive laptimes”, Walkenhorst Motorsportin kilpailuinsinööri totesi.

Testimahdollisuutta oli palloteltu syksyn mittaan, mutta matka Ranskaan tuli lopulta osittain yllätyksenä. Trogen ajoi kahtena päivänä noin 50 kierrosta, painottuen autoon tutustumiseen.

– Tästä mahdollisuudesta olimme keskustelleet, mutta lopullinen sinetti tuli, kun eräs kuljettaja joutui perumaan testin. Hän laittoi viestiä, että kiinnostaako, eipä siihen voinut vastata kuin totta kai, rata-ajo on kiinnostanut aina. Ekat kierrokset olivat vähän varovaisia auton kanssa, mutta aika nopeasti pääsin loppujen lopuksi sisään, Trogen kertoo.

Trogen oli ajanut rataa aiemminkin, mutta X-R’cer -ajosimulaattorilla.

– Simulaattorilla olin vähän ajanut, mutta yllättäen väärää versiota. Tiesin toki mihin mutkat kääntyvät ennen kuin ruvettiin ajamaan, etten aivan sokkona lähtenyt.

Trogenin ajama BMW M6 on 4,4-litraisella 585 hevosvoimaisella V8-moottorilla aateloitu takavetoinen kilpaohjus, jonka suorituskyky on ”riittävä”. Trogen pääsi nopeasti auton kanssa sinuiksi ja kierrosajat olivat hyviä.

– Auto oli erittäin hieno ajaa, paljon voimaa ja yllättävän paljon ”downforcea.” Sain ajamisesta hyvin kiinni, koska pohjalla on kuitenkin kokemusta koppiautolla ajamisesta, ja simulla on tullut ajettua paljon GT-luokan autoilla. Testi lähti hyvin liikkeelle, ajettiin viiden kierroksen vetoja ja sitten vaihdettiin aina kuskia. Päivä oli ihan hyvä, parannettavaa oli esimerkiksi jarrutuksissa. Kierrosajat olivat kuitenkin tasaisia, ja kehitystä tuli koko ajan.

Toisen testipäivän aikana katkennut vetoakseli oli päättää rupeaman, mutta itse tallin omistaja Henry Walkenhorst riensi apuun ja istutti lohjalaisen omaan autoonsa.

Testimenestys asettaa lohjalaisen isojen valintojen eteen.

– Tiimi haluaisi jatkaa työskentelyä kanssani, joten katsotaan mitä tehdään tulevaisuudessa, Trogen aprikoi.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän