Suomalaiskaksikko palkintopallille Sepangin Lamborghini-sarjan kisassa

14.4.2018   20.28

Kymmenettä vuotta juhlistava kansainvälinen Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarja alkoi suomalaisittain tavoitteiden mukaisessa tahdissa kun Juuso Puhakka, 19, ja Mikko Eskelinen  ajoivat kilpailukauden ensimmäisen palkintokorkesijoituksen Malesian Sepangin radalla ajetussa sen ensimmäisessä osakilpailussa.

Trooppisen kuumassa ja kosteassa olosuhteessa ajetussa 50 minuutin mittaisessa kilpailussa kaksikko piti PRO-AM -luokan kolmanneksi nopeinta vauhtia ja jäi luokkavoittoon ajaneista kanssakilpailijoista lopulta vain 15 sekuntia.

Yleiskilpailussa he saapuivat maaliin kuudenneksi nopeimpina ja PRO-AM -luokan hopeasija jäi karvaasti 11 sekunnin päähän.

Eskelinen starttasi kilpailuun sen kahdeksannesta lähtöruudusta jota hän ansiokkaasti puolusti noin 22 minuutin verran. Omalla ajovuorollaan sarjadebytantti Juuso Puhakka onnistui ohittamaan kaksi
kanssakilpailijaa kunnes aika loppui ja heidän oli tyydyttävä yleiskilpailun kuudenteen ja PRO-AM luokan kolmanteen sijaan. Puhakka oli yksi koko kilpailun nopeimpia kuljettajia.

Kilpailun suvereeniseen voittoon ajoi Lamborghinin italialainen tehdaskuljettaja Andrea Amici yhdessä puolalaisen tallitoveri Artur Janozin kanssa.

Puhakan ja Eskelisen australialaiset tallitoverit, Richard Muscat ja Ben Gersekowski joutuivat teknisen vian takia keskeyttämään kilpailun kun sitä oli ajettu vain viisi kierrosta. Keskeytyshetkellä kaksikko oli yleiskilpailun kakkossijalla.

Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan toinen osakilpailu ajetaan sunnuntai-aamuna Suomen aikaa klo 5:20. Se on nähtävissä ns. Live-Stream lähetyksenä Lamborghini Squadra Corsen Facebook sivuilla osoitteessa: https://www.facebook.com/LamborghiniSquadraCorse.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Asia 1/12 osakilpailu, Sepang Malesia
1. Andrea Amici (ITA) & Artur Janoz (POL), 24 kierrosta
2. Armaan Ebrahim (IND) & Anindith Konda, +29,626
3. Akihiro Asai (JPN) & Evan Chen (TPE), +33,027
4. Jack Bartholomew (UK) & James Pull (UK), +34,523
5. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), +37,57
6. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), +48,410

Epävirallinen sarjatilanne 1/12 osakilpailua, PRO-AM, top-3:
1. Akihiro Asai (JPN) & Evan Chen (TPE), 15 pistettä
2. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), 13 pistettä
3. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), 11 pistettä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän