Tuomas Tujulan ja Konsta Lappalaisen auto palkintopallille Span klassikkokilpailussa

Emil Frey Racingin Silver Cup-luokan Lamborghini Huracan GT3 Evo autokunta Tuomas Tujula, Konsta Lappalaisen ja eteläafrikkalainen Stuart White ovat sijoittuneet GT3-autojen kauden päätapahtumassa Span 24 tunnin ajossa Silver Cup-luokassa kolmanneksi ja ajon yleiskilpailussa sijalle 16.

Tänä vuonna urheiluautojen klassikkokilpailussa menestystä tavoitteli 66 autokuntaa ja yhteensä 235 maailman parasta GT-kuljettajaa. Ruutulipulle kilpailussa selvisi 37 autokuntaa.

Emil Frey Racingin kolmikko taisteli koko vuorokauden Silver Cup-luokan voitosta. Kuuden tunnin ajon jälkeen kolmikko ajoi luokassaan toisena, kuutta tuntia myöhemmin kolmantena ja 18 tunnin ajon jälkeen jälleen toisena.

Kun kilpailusta oli ajettu 20 tuntia, Tujulan autokunta nousi Silver Cup-luokan johtoon ja luokan kärkipaikka säilyi kaksi seuraavaa tuntia. Taistelu ykkössijasta oli kolmen kärkiauton kesken äärimmäisen tasaista. Kolmikko ajoi vuorokauden ympäri samalla kierroksella muutaman kymmenen sekunnin päässä toisistaan.

Kun ajosta oli ajamatta vain 45 minuuttia, Tujulan ajovuorolla Lamborghinin vasen takarengas räjähti. Suomalaiskuljettaja sai ajettua autonsa takaisin ratavarikolle, mutta tilanteessa kului sen verran aikaa, että haaveet voitosta ja kakkossijasta haihtuivat sinisen savun myötä ilmaan.

Tujula ajoi kilpailun aikana reilut kahdeksan tuntia, joten olo kilpailun jälkeen oli odotetusti väsynyt.

Kilpailun muista suomalaiskuljettajista (suluissa yleiskilpailun sijoitus) Juuso Puhakka (15) sijoittui Silver Cup-luokassa toiseksi ja Patrik Kujala viidenneksi (23). Gold-luokassa Alex Blom oli viides (31).

Tujulan autokunta ajaa nyt Endurance Cup-sarjan yhteispisteissä neljäntenä. Sarjasta on vielä kaksi osakilpailua ajamatta.

Seuraavan kerran GT World Challenge Europe -sarjassa Endurance Cupin pisteitä on jaossa 2.–4. syyskuuta Saksan Hockenheimissa.

Spa 24 tuntia, Spa-Francorchamps, Belgia

1. Raffaele Marciello (SUI)–Daniel Juncadella (ESP)–Jules Gounon (FRA) Mercedes-AMG GT3 536 kierrosta

2. Luca Stolz (GER)–Steijn Schothorst (NED)–Maximilliam Götz (GER) Mercedes-AMG GT3 + 31.040

3. Antonio Fuoco (ITA)–Daniel Serra (BRA)–Davide Rogon (ITA) Ferrari 488 GT3 + 46.926

Silver Cup-luokka (suluissa yleiskilpailun sijoitus)

1. (13) Jean-Baptiste Simmenauer (FRA)–Benjamin Goethe (MC)–Thomas Neubauer (FRA) Audi R8 LMS Evo GT3 + 3 kierrosta

2. (15) Marius Zug (GER)–Juuso Puhakka (FIN)–Nicolas Schöll (AUT)–Alex Aka (GER) Audi R8 LMS Evo GT3 + 3 kierrosta

3. (16) Tuomas Tujula (FIN)–Konsta Lappalainen (FIN)–Stuart White (RSA), Lamborghini Huracan GT3 Evo + 4 kierrosta

www.tuomastujula.com

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän