Uusi Volkswagenin lippulaiva tulee Suomeen kesällä

14.4.2018   17.50

Uusi Volkswagen Touareg on täysin uudelleensuunniteltu. Touareg on varusteltu uuden aikakauden liitettävyyspalveluilla, infotainment-järjestelmällä, kuljettajaa avustavilla järjestelmillä, valoteknologialla ja mukavuudella.

Volkswagen Touaregin kahta edellistä sukupolvea on myyty maailmanlaajuisesti lähes miljoona kappaletta. Nyt markkinoille saapuva uusi kolmannen sukupolven Touareg on Volkswagenin teknologisesti edistyksellisin malli.

Alkuun kaksi V6-moottoria

Suomessa Volkswagen Touaregin myynti alkaa kahdella 3,0 V6 TDI-dieselmoottorilla.

Saatavilla on 3,0 V6 TDI SCR 170 kW (231 hv) 4Motion Tiptronic-automaattivaihteistolla tai 3,0 V6 TDI SCR 210 kW (286 hv) 4Motion Tipronic-automaattivaihteistolla.

Loppuvuonna mallisto täydentyy 4,0 V8 TDI SCR 310 kW (421 hv) 4Motion Tiptronic-automaattivaihteistolla varustetulla mallilla.

170 kW:n V6-moottori tuottaa maksimissaan 500 Nm vääntöä.

Suurempitehoinen 3,0 V6 SCR 210 kW:n TDI-dieselmoottori puolestaan tuottaa maksimissaan 600 Nm. Se kiihdyttää Touaregin nollasta sataan 6,1 sekunnissa ja huippunopeus on 235 km/h. Yhdistetty polttoaineen kulutus (NEDC) on 6,9 l/100 km ja CO2-päästöt 182 g/km.

Varustelutasoja on saatavilla kolme

Atmosphere on sisustukseltaan loungemainen, lämminsävyinen ja materiaalina on muun muassa käytetty puuta.

Elegance on puolestaan enemmän teknologiaan viittaava ja metallin sävyt ovat hallitsevassa asemassa.

R-Line edustaa totuttuun tapaan urheilullisuutta. Uusi Volkswagen Touareg on saatavilla 13 eri ulkovärillä.

Volkswagen Touaregin vakiovarustelu on entistä kattavampi. 

Vakiovarusteena ovat muun muassa mukautuva vakionopeudensäädin sekä ympäristönvalvontajärjestelmä, peruutuskamera, navigointijärjestelmä, liikennemerkkien tunnistus, älypuhelinliitännät, avaimeton lukitus ja käynnistys, lämmitettävä ohjauspyörä vaihteenvalitsimilla, valo- ja näkyvyyspaketti, led-takavalot sekä kaistanpitoavustin.

Myös polttoainekäyttöinen lisälämmitin on vakiovaruste.

Ilmajousitus ja aktiivinen nelipyöräohjaus on saatavilla lisävarusteena.

Loppuvuodesta tarjolle tulee vielä dynaamisimmat ajo-ominaisuudet mahdollistava sähkömekaaninen kallistuksenvakausjärjestelmä.

Kasvanut kokoa

Edelliseen malliin verrattuna uusi Volkswagen Touareg on hiukan leveämpi (+44 mm) ja pidempi (+77 mm).

Uusi Volkswagen Touareg perustuu MLB-alustarakenteeseen ja on 4 878 mm pitkä, 1 702 mm korkea ja 1 984 mm leveä. Sen akseliväli on 2 904 mm.

Uudet mitat vaikuttavat muun muassa tavaratilaan, joka on kasvanut normaalikokoisena 697 litraan (+53 l).

Takaistuinten pitkittäissuunnan säätövara tuo taakse jopa 160 mm lisätilaa, ja tavaratilan saa säätövaralla kasvatettua 810 litraan.

Huolimatta kasvaneista mitoista, auton kori on 106 kg kevyempi kuin edeltäjänsä. Keventyminen johtuu alumiinin ja suurlujuusteräksen laajemmasta käytöstä. Korista 48 % on alumiinia ja 52 % terästä.

Volkswagen Touaregin vetokyky on edelleen 3 500 kg.

Täysdigitaalinen ohjaamo

Volkswagen Touareg ensiesittelee Volkswagenin uuden täysdigitaalisen ohjaamon. 

Innovision Cockpit -niminen ohjaamo sisältää uuden 12-tuumaisen digitaalisen mittariston ja Discover Premium navigointi- ja infotainment-järjestelmän 15 tuuman näytöllä (1,920 x 1,020 pikseliä).

Nämä kaksi muodostavat suuren yhtenäisen kokonaisuuden, jolla voidaan hallita niin auton digitaalisia-, informaatio-, viestintä- ja viihde-järjestelmiä kuin istuimien lämmitystä ja ilmastointiakin, lähes ilman perinteisiä nappuloita tai kytkimiä.

Infotainment-järjestelmän Home screen -toiminto on monikäyttöinen ja antaa mahdollisuuden personalisoida haluamansa toiminnot näytölle.

Innovision Cockpit -ohjaamon näytöt ovat lasipintaisia ja toimivat samoin kuten älypuhelimien näytöt.

Käytössä on neljä usb-pistoketta ja langaton lataus sekä App Connect -älypuhelintoiminnot (Apple Carplay, Mirrorlink, Android Auto).

Kuljettajaa avustavat järjestelmät

Uudessa Volkswagen Touaregissa on eniten kuljettajaa avustavia järjestelmiä ja auton käsittelyyn sekä ajomukavuuteen vaikuttavia järjestelmiä kuin missään Volkswagenin aikaisemmassa mallissa.

Touaregissa on muun muassa uusi pimeännäköavustin, joka havaitsee ihmiset ja eläimet pimeässä lämpökameran avulla.

Kaistanpitoavustin on puoliautomaattinen ohjaus- ja kaistanpitoavustin, joka kiihdyttää ja jarruttaa automaattisesti aina 60 km/h nopeuteen saakka ja risteysavustin reagoi auton edessä olevaan risteävään liikenteeseen.

Uudessa Touraegissa on myös aktiivinen nelipyöräohjaus ja loppuvuodesta saataville tulee sähkömekaaninen kallistuksenvaimennusjärjestelmä.

Uutta valoteknologiaa

Vakiovarusteena olevat IQ.Light-led-matriisiajovalot ovat interaktiiviset ja lähi- ja kaukovalot vaihtuvat automaattisesti ja valokuvio mukautetaan liikennetilanteeseen.

Lisävarusteena saatavilla oleva tuulilasinäyttö heijastaa tiedot tuulilasiin.

Nämä kaikki järjestelmät toimivat yhdessä. Ne ovat aktiivisia aina silloin kun niitä tarvitaan, eikä kuljettaja välttämättä edes huomaa järjestelmien päällä oloa.

Järjestelmät on liitetty yhteen uuden keskusohjainlaitteen avulla, joka toimii taustalla huomaamattomasti tehden matkustamisesta turvallisempaa, mukavampaa ja intuitiivisempaa kuin koskaan ennen.

Volkswagen Touaregin hinnat alkavat 89 832 eurosta (3,0 V6 TDI SCR 170 kW (231 hv) 4Motion Tiptronic-automaattivaihteisto, Elegance)

Uudet Volkswagen Touaregit saapuvat Volkswagen-jälleenmyyjille kesällä.

Volkswagen Touaregin hinnasto ja lisävarustehinnasto:

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here