Juuso Puhakka kolmas Fanatec eSports GT PRO Imolan osakilpailussa

Vuodesta 2018 lähtien kansainvälisissä GT-autourheilusarjoissa ajanut Juuso Puhakka koki maukkaita menestyksen kuin karvaita pettymyksen hetkiä Italian Imolan Formula-1 radalla ajetussa GT World Challenge Endurance Euroopanmestaruussarjan ensimmäisessä osakilpailuviikonlopussa.

Saksalaisen Attempto Racingin Audi R8 LMS Evo II GT3 autolla niin oikean elämän kolmen tunnin kuin virtuaalisessa tunnin mittaisessa kilpailussa ajanut suomalaiskuljettaja juhli palkintokorokesijoitusta eSports tapahtumassa ja kärsi suuren pettymyksen oikean elämän tapahtumassa.

Virtuaalisessa tunnin mittaisessa kilpailussa Puhakka nousi kahdeksannesta lähtöruudusta upeasti kolmanneksi ja oikean elämän kolmen tunnin mittaisessa kilpailussa hän ei päässyt ajamaan metriäkään kilpaa. Tiimikaverin ajovuoron aikana auton moottorista hävisivät öljynpaineet ja kilpailu jäi harmillisesti kesken.

– eSports kilpailu meni lähtökohtiin nähden hyvin ja siten pystyin tuomaan tiimilleni sen kolme ensimmäistä sarjapistettä. Sen sijaan oikean elämän kilpailu meni aivan toisenlaisesti kun en itse päässyt toivomaani vauhtiin ja sitten vielä tiimikaverini oli pakotettu tuomaan auto varikolle kun moottorin öljynpaineet alkoivat häviämään. Harmittaa vietävästi kun nyt oli minulla urani tärkein paikka näyttää osaamistani, Puhakka kertoo.

Puhakan tiimikaveri ja Audin tehdaskuljettaja Markus Winkelhock aloitti oikean kilpailun lähtöruudusta 21 ennen kuin puolen tunnin kilvanajon jälkeen kaartoi varikolle ja keskeytti kilpailun.

Seuraava osakilpailu ajetaan kahden kuukauden päästä Ranskan Paul Ricardin radalla.

Fanatec eSports GT PRO Imola 2022

1. Neil Verhagen, Rowe Racing, BMW M4 GT3, 60:31.509
2. Nicki Thiim, Beechdean AMR, Aston Martin Vantage AMR GT3, +26.037s
3. Juuso Puhakka, Attempto Racing, Audi R8 LMS Evo II GT3, +30.795s
4. Dries Vanthoor, Team WRT, Audi R8 LMS Evo II GT3, +35.432s
5. Nicklas Nielsen, Iron Lynx, Ferrari 488 GT3 Evo, +37.104s

11. Konsta Lappalainen, Emil Frey Racing, Lamborghini Huracan GT3 Evo, +1:29.567s (5. Silver Cup)

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here