Konsta Lappalaiselle GT-autourheilu-uran paras sijoitus Hollannin Zandvoortin radalla

Kuluvalla kilpailukaudella Konsta Lappalainen urakoi niin GT World Challenge Sprint kuin GT World Challenge Endurance -kilpasarjoissa sveitsiläisen Emil Frey Racingin Lamborghini Huracan GT3 EVO autolla.

Nousujohteisen alkukauden parhain tulos syntyi sunnuntaina Hollannin Zandvoortin radalla, jossa Lappalainen ja hänen brittiläinen tiimikaveri Jack Aitken olivat yleiskilpailun neljänneksi nopein autokunta.

Lauantain tunnin mittaisessa kilpailussa Lappalainen ja Aitken eivät saaneet autostaan kaikkea potentiaalia irti ja siten 15. sija oli iso pettymys.

Kuitenkin sunnuntaina ajettu kauden neljäs tunnin mittainen osakilpailu sujui toisenlaisissa merkeissä kun maalissa he juhlivat yleiskilpailun neljättä sijaa kuin voittoa. Menestystä täydensi tiimin kaksi muuta autokuntaa, jotka nappasivat kilpailun kaksi korkeinta palkintopokaalia.

Lappalainen oli itsekin häkeltynyt saavuttamastaan tuloksesta, joka samalla oli hänen tähänastisen GT-autourheilu-uran parhain.

Lappalaisen lisäksi kilpailuissa ajoi myös toinen espoolainen Juuso Puhakka, joka kummassakin osakilpailussa myöskin niukasti jäi Silver Cup luokan palkintokorokesijoituksista.

Yleiskilpailussa Puhakka oli lauantaina viidenneksi nopein ja sunnuntaina sijalla 11. Imatralainen Tuomas Tujula keskeytti lauantaisen kilpailun ja oli sunnuntaina 15. nopein.

GT World Challenge Zandvoort, lauantai 19.6.2021: Top-3:
1. Ricardo Feller (SUI) & Alex Fontana (SUI), Lamborghini Huracan GT3 Evo, 37 kierrosta
2. Timur Boguslavskiy (RUS) & Raffaele Marciello (ITA), Mercedes-AMG GT3 Evo, +9,628s
3. Ulysse de Pauw (BEL) & Alexandre Jean Pierre (FRA), Bentley Continental GT3, +13,696s

15. Konsta Lappalainen (FIN) & Jack Aitken (GBR), Lamborghini Huracan GT3 Evo, +57,498s

Lopputulokset GT World Challenge Zandvoort, sunnuntai 20.6.2021: Top-4:
1. Norbert Siedler (xxx) & Albert Costa (ESP), Lamborghini Huracan GT3 Evo, 37 kierrosta
2. Ricardo Feller (SUI) & Alex Fontana (SUI), Lamborghini Huracan GT3 Evo, +10,954s