GT-sarjan rata-autoilija Juuso Puhakka vaihtaa automerkkiä Mercedeksestä Audiin

Rata-autoilija Juuso Puhakka on uransa aikana nauttinut niin Mestaruuksia kuin muita mitalisijoituksia sekä kokenut myös karvaita pettymyksiä.

Lamborghini Super Trofeo Aasian ja Lähi-idän Mestaruussarjojen mitalisijoitusten jatkeeksi hän on viimeiset kaksi kilpailukautta jäänyt niukasti GT World Challenge Sprint Silver Cup luokan neljännelle sijalle.

Nyt huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna Italian Imolan Formula-1 radalta käynnistyvällä GT World Challenge Endurance -ratasarjan viiden kilpailuviikonlopun mittaisella kaudella Puhakka nousee ajamaan koko arvostetun ja erittäin kovatasoisen GT3-ratasarjan yhtä sen seuratuinta autoa.

Puhakka kilpailee Audin saksalaisten tehdaskuljettajien tiimikaverina saksalaisen Attempto Racingin Audi R8 LMS Evo II -autossa.

Puhakalle sopimus ammattilaistiimiin kahden Audin tehdaskuljettajan tiimikaveriksi on unelmien täyttymys.

Kuva: Audi.

– Kolme viikkoa sitten olin Ranskassa testaamassa Mercedeksellä kunnes sitten varikolla kohtasin Attemto Racing tiimipäällikön, joka tarjosi PRO-kuljettajan paikkaa kahden Audin tehdaskuljettajan viereltä, Puhakka kertoo sopimukseen johtaneita tapahtumia.

– Tiimikaverini Markus Winkelhock on vuodesta 2010 lähtien urallaan voittanut lukemattomia GT3-autojen Mestaruuksia ja mitalisijoituksia. Hän on myös ajanut yhden Formula-1 kilpailun sekä aikoinaan saavuttanut menestystä DTM-ratasarjassa suomalaisen Keke Rosbergin tiimissä. Lisäksi kun toinen tiimikaverini Dennis Marschall on vastaavasti ollut myös erinomaisessa vauhdissa niin kovin odotuksin lähden kilpailukauteen. Ensimmäinen tavoitteeni on olla tiimini nopein kuljettaja ja sitä kautta auttaa autokuntaamme menestymään niin kolmen, kuuden kuin legendaarisessa SPA-Francorchampsin 24 tunnin kestävyyskilpailussa, Puhakka jatkaa.

Puhakan lisäksi GT World Challenge Endurance ratasarjassa kilpailee neljä muuta suomalaiskuljettajaa.

Espoolainen saa vastaansa niin hyvät ystävänsä Patrick Kujalan, Konsta Lappalaisen, Tuomas Tujulan sekä Axel Blomin kuin 51 muuta autokuntaa.

Juuso Puhakan kilpailukalenteri kaudelle 2022:

  • 01.-03.04.2022: Imola (Italia) (3 tunnin kilpailu)
  • 03.-05.06.2022: Paul Ricard (Ranska) (6 tunnin kilpailu)
  • 28.-31.07.2022: SPA-Francorchamps (Belgia) (24 tunnin kilpailu)
  • 02.-04.09.2022: Hockenheimring (Saksa) (3 tunnin kilpailu)
  • 30.-02.10.2022: Barcelona (Espanja) (3 tunnin kilpailu)

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here