Lamborghini-sarja: Juuso Puhakka ajoi Fujin kisan luokan molemmissa lähdöissä palkintopallille

Kirkkonummelainen Flying Finn autourheilun A-maajoukkueurheilija Juuso Puhakka ja hänen japanilainen tiimikaveri Takashi Kasai ajoivat Japanin Fuji -tulivuoren juurella tuloksellisesti erinomaisen Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan kilpailukauden kolmannen osakilpailuviikonlopun.

Kaksikko pystyi vastaamaan mestaruustaistelun kannalta pahimpien kanssakilpailijoiden eli uusiseelantilaisen Chris van der Driftin ja taiwanilaisen Evan Chenin vauhtiin.

Kaksi yleiskilpailun palkintokorokkeen alinta sijoitusta ja PRO-luokan ykkös- sekä kakkossijat tarkoittavat, että Puhakka ja Kasai jatkavat neljän pisteen sarjajohdossa kun ajamatta on kilpailukauden toinen osio eli jäljellä on kolme syksyistä osakilpailuviikonloppua, joissa kaikissa ajetaan kaksi 50 minuutin mittaista kilpailua.

– Fujin toiseen kilpailuun laitettiin kaikki peliin ja ajovuorollaan Kasai nosti meidät kahdeksannelta sijalta neljänneksi. Kuljettajan vaihdon yhteydessä minä otin kovat keinot käyttöön ja tarkoituksella lähdin muutamaa sekunttia liian aikaisin liikkeelle ja sen myötä pääsin Chris van der Driftistä ohitse. Hän ei kuitenkaan varikkosuoran ohituksestani pitänyt vaan tarkoituksellisesti autollaan työnsi minua eteenpäin ja yritti siten saada minulle rangaistuksen liian lyhyestä varikkopysähdyksestä. Vaikka siinä hässäkässä hajosi autosta takadiffuusori ja se teki auton peräpäästä levottoman niin silti pystyin ajovuoroni aikana Driftin neljällä sekunnilla lyömään ja näin voitimme heidät, Puhakka jatkaa.

Koska osapuolten kilpailusuoritukset menivät ristiin niin Driftin ja Chenin kahden aika-ajojen paalupaikan myötä he nappasivat kaksi ns. bonuspistettä ja näin supistivat Puhakan ja Kasain sarjajohdon kahteen mestaruuspisteeseen.

Sarjan kaksi seuraavaa osakilpailua ajetaan elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Etelä-Korean Yeongamissa, joka on lähes kaikille kuljettajille rata, jolla he eivät ole koskaan aikaisemmin kilpailleet.

Lamborghini Super Trofeo Fuji #1 (Japani), lauantai 6.7.2019, yleiskilpailu:
1. Chris van der Drift (NZL) & Evan Chen (TPE) 29 kierrosta (PRO)
2. Afiq Yazid (MYS) & Toshiyuki Ochiai (JPN), +3.336sek (PRO-AM)
3. Juuso Puhakka (FIN) & Takashi Kasai (JPN), +4.229sek PRO
4. Yuki Nemoto (JPN) & Alex Au (HKG), +13.092sek, (PRO-AM)
5. Henry Kwong (HKG) & Massimiliano Wiser (ITA), +45.792sek (PRO-AM)

Lamborghini Super Trofeo Fuji #1 (Japani), lauantai 6.7.2019, yleiskilpailu:
1. Afiq Yazid (MYS) & Toshiyuki Ochiai (JPN), 29 kierrosta (PRO-AM)
2. Yuki Nemoto (JPN) & Alex Au (HKG), +3.036sek (PRO-AM)
3. Juuso Puhakka (FIN) & Takashi Kasai (JPN), +13.756sek (PRO)
4. Chris van der Drift (NZL) & Evan Chen (TPE), +18.628sek (PRO)
5. Jun Tashiro (JPN) & Satoshi Furuta (JPN), +19.888sek (AM)

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!