Karting: Vantaan vauhtikeskuksessa tapahtumarikas lauantai

Vantaan Vauhtikeskuksen lauantai täyttyi iloisista ihmisistä ja kovasta karting -kilpailusta ja vaihtelevan sään myötä ei draamaa kilpailusta puuttunut.

Viikonlopulle luvattiin ennakkoon hyvin vaihtelevaa säätä ja sitä se oli: Sää pysyi poutaisena lauantai-iltapäivälle ja se näkyi myös iltapäivää kohti runsaslukuisessa yleisömäärässä.

Kuiva keli auttoi kuljettajia myös entistäkin parempiin suorituksiin – Mutta kun vuorossa oli päivän kovimmat ajot, päätti säämies ryöpsäyttää kuljettajien niskaan vettä täydeltä taivaalta.

Päivän ensimmäinen todellinen kilvanajo nähtiin OK-luokan ensimmäisessä alkuerässä, jossa käytiin kakkossijasta kovaa kamppailua.

Toinen samaisen luokan startti oli päivän kummallisin, sillä peräti puolet kilpailijoista jäi rannalle myöhästymisen vuoksi – kun varikon portti on kiinni, se on kiinni. Alkanut vesisadekaan ei ulos jääneitä kilpailijoita lämmittänyt.

KZ2-luokan ensimmäisessä finaalissa käytiin läpimärällä radalla raaka kamppailu palkintosijoista.

Kaatosateen runtelema rata oli toisille enemmän armollinen kuin toisille suurine vesilätäkköineen. Finaaliin kuudentena lähtenyt Arto Ojaranta kamppaili jo kärkisijoista, ennen kuin veti kurvista ulos ja putosi kärkikamppailusta useamman sijan.

Myös hienon kilpailun ajaneet Kaisa Eiristö ja Oskari KurkiSuonio kävivät finaalin aikana nurmikon puolella ja joutuivat taistelemaan itsensä takaisin kamppailuun.

Ensimmäisen finaalin vei nimiinsä Ojaranta, toiseksi Kurki-Suonio ja kolmantena ruutulipulla Hannes Tammpere.

– Kävihän siellä pieni mokakin, kävin yhden lätäkön kautta sisäpuolella ja meni vähän pidemmäksi. Onneksi yksi kerrallaan sain muut kiinni, voittajana maaliin tullut Ojaranta kommentoi kilpailun kommellusta.

SM-viikon yleisölle tämän sarjan finaalit finaali tarjosivat vauhtia ja vaarallisia tilanteita ja luokka olikin lauantain viihdyttävin yleisön kannalta: Myös KZ2:n toisessa finaalissa nähtiin draamaa.

Näytti siltä, että tässä luokassa ei tänä viikonloppuna säästellä! Viimeisessä kurvissa pojat pelasivat itsensä hölmösti niin, että Eiristö nousi viimeisessä kurvissa kärkeen ja nappasi jännittävän voiton. Eiristön takana maaliin saapuivat Kurki-Suonio ja Ojaranta.

OK-luokan lauantaisen finaalissa ei ollut KZ2-luokan tapaan draamaa, vaikka lähtöruudussa oli kaikkiaan 24 kilpailijaa. Finaalin vei nimiinsä Nikolas Pirttilahti, toisena maaliin Olli-Petteri Munne. Kolmannesta sijasta käytiin kovin kamppailu ja sen vei nimiinsä Juho Valtanen, Otto Hongan jäädessä neljänneksi.

– Ihan hyvä kilpailu oli. Märällä radallakin kulki ihan hyvin. Oman vauhdin salaisuus oli varmaan rengaspaineissa, joita muutettiin ennen kisaa, Pirttilahti kertoi hurjasta vauhdistaan.

OK-junior -luokassa maaliin saapui ensimmäisenä Veeti Rajala, joka ohitti kilpailun loppupuolella pitkään kisaan johtaneen Tuukka Taposen ja nousi sijalta 11 ensimmäiseksi.

Taponen maalissa toisena ja kolmanneksi Elias Halmiala.

Rajalan autosta löytyi kuitenkin vielä tekninen virhe, joka lisäsi ruutulipulle ensimmäisenä ajaneen Rajalan saldoon viisi sekuntia ja lopullinen tulosjärjestys on podiumilla: Rajala, Taponen ja Halmiala.

– Mulla on hyvä menaanikko ja kaikki meni nappiin, Rajala iloitsi.

Mini60 finaalissa ei kummia tapahtunut, vaikka vauhtia näilläkin menopeleillä riitti. Voittoon ajoi koko kisan johtanut Mark Dubnitski, hopeaa Santeri Martikaiselle ja pronssia Rasmus Hellille.

Sunnuntaina SM-viikkoon kuuluva Vantaan kartingin osakilpailun finaalit televisioidaan YLE TV2:een ja YLE Areenaan klo 14.00 alkaen.

OK – Finaali lauantai

  1. Nikolas Pirttilahti

2. Olli-Petteri Munne

3. Juho Valtanen

OKJ – Finaali lauantai

  1. Tuukka Taponen

2. Veeti Rajala

3. Elias Halmiala

KZ2 – Finaali 1

  1. Arto Ojaranta

2. Oskari Kurki-Suonio

3. Hannes Tammpere

KZ2 – Finaali 2

  1. Kaisa Eiristö

2. Oskari Kurki-Suonio

3. Arto Ojaranta

Mini60 finaali lauantai

  1. Mark Dubnitski

2. Santeri Martikainen

3. Rasmus Helli

 

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän