Lamborghini-sarja: Juuso Puhakka kellotti uuden rataennätyksen Japanin Suzukan kilparadalle

Hallitseva Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan mestari ja Flying Finn Academyn A-maajoukkueurheilija Juuso Puhakka teki japanilaisen tiimikaveri Takashi Kasain kanssa kellontarkkaa työtä Japanin Suzukan kilparadalla ajetussa kilpailukauden toisessa osakilpailuviikonlopussa.

Ensiksi Puhakka merkautti aika-ajoissa nimiinsä legendaarisen kilparadan Super Trofeo ratasarjan kierrosennätyksen ja ensimmäisen kilpailun nopeimman kierrosajan.

Lisäksi lauantaisen toisen osakilpailun PRO-luokan voiton ja sunnuntain PRO-luokan kakkossijan myötä FFF Racing Teamin Lamborghini Huracan Super Trofeo -viritteisellä kilpa-autolla ajava kaksikko nousi kuuden pisteen sarjajohtoon kun ajamatta on vielä neljä osakilpailuviikonloppua.

Lauantai-aamun aika-ajoissa Lamborghinin junioriohjelmaan kuuluva Puhakka rikkoi Super Trofeo luokan kierrosennätyksen. Aika 2.02,296 on 0,3 sekuntia nopeampi kuin aikaisempi ennätys ja sen myötä Puhakka starttasi lauantaiseen kilpailuun sen paalupaikalta.

Myös japanilainen tiimikaveri upeasti paransi suoritustasoaan ja sunnuntain osakilpailun aika-ajoihin hän pysäytti kellon yleiskilpailun neljänneksi nopeimmalla tuloksella.

50 minuutin kilvanajon jälkeen Puhakka ja Kasai juhlivat palkintokorokkeella sen alinta yleiskilpailun sijaa kun hetkeää myöhemmin kilpailun tuomaristo hylkäsi voittoon ajaneen Chris van der Driftin autokunnan teknisen rikkeen vuoksi.

Näin pahimmille kanssakilpailijoille nollapisteet ja vastaavasti Puhakan autokunnalle täydet 15 sarjapistettä sekä niiden myötä nousi uudeksi PRO- eli ammattilaisluokan sarjajohtajaksi.

Lauantaisen voiton myötä sunnuntain osakilpailussa Kasaissa heräsi Samurain veri ja hän venyi koko kilpailukauden parhaimpaan suoritukseen pystyen vastaamaan edellään lähteneen ja mestaruustaistelun kannalta pahimman kanssakilpailija van der Driftin autokunnan vauhtiin.

Kilpailun puolivälin tienoilla Kasai toi auton kuljettajan vaihtoon yleiskilpailun neljännellä sijalla, josta Puhakka lähti tavoittelemaan karkumatkalle ehtineitä kanssakilpailijoitaan eikä aikaakaan kun hän kärkikolmikon tavoitti.

Sarjan ainoa suomalaiskuljettaja teki kaikkensa ja näyttävien ohitusten myötä nousi kakkossijalle, mutta kuitenkin matka loppui kesken ja hän tuli maalilipulle vain 0,299 sekuntia voittaja van der Drifitin ja Evan Chenin autokuntaa hitaampana.

Lamborghini Super Trofeo Asia Suzuka (Japani), la 22.6.2019, yleiskilpailu Top-5
1. Alex Au (HKG) & Nemoto Yuki (JPN), 22 kierrosta (Pro-AM)
2. Juuso Puhakka (FIN) & Takashi Kasai (JPN), +16,393sek (PRO)
3. Toshiyuki Ochiai (JPN) & Afiq Yazid (MAS), +45,637sek (Pro-AM)
4. Huilin Han (CHN), +10,984sek (AM)
5. Brandon Leitch (NZ) & Massimo Vignai (ITA), +1:06.095sek (Pro-AM)

Lamborghini Super Trofeo Asia Suzuka (Japani), su 23.6.2019, yleiskilpailu Top-5
1. Chris van der Drift (NZ) & Evan Chen (TPE), 22 kierrosta (PRO)
2. Juuso Puhakka (FIN) & Takashi Kasai (JPN), +0,299sek (PRO)
3. Brandon Leitch (NZ) & Massimo Vignai (ITA), +2.113sek (Pro-AM)
4. Rihard Muscat (AUS) & John Studderd (AUS) +3.600sek (Pro-AM)
5. Huilin Han (CHN), +10,984sek (AM)

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!