Lamborghini-sarja: Suomalaiskaksikko sunnuntainakin palkintopallille

Lauantaina kosteassa kesäkelissä ja sunnuntaina auringonpaisteessa ajetussa Lamborghini Super Trofeo ratasarjan kilpailukauden kolmannessa osakilpailuviikonlopussa sarjan ainoa kokonaan suomalaiskuljettajien miehittämä autokunta nappasi kaksi palkintokorokesijoitusta.

Lauantain PRO-AM -luokan hopea ja sunnuntain pronssisija oli tavoitteiden mukainen tulos niin kuopiolaiselle Elias Niskaselle kuin jyväskyläläiselle Mikko Eskeliselle, jotka jo 10 päivän päästä Belgian SPA-Francorchampsin kilparadalla jatkavat kilpailemista Euroopanmestaruussarjan mitaleista.

Sunnuntain kuivan kelin osakilpailussa ei suomalaiskaksikolla ollut mahdollisuuksia haastaa puolalaisia sarjajohtajia Karol Baszia ja hänen tiimikaveri Andrew Lewandowskia eikä italialaista Lorenzo Bomtempelliä, joka brasilialaisen tähtikuljettaja Victor Coelho Franzoni da Silvan kanssa menivät maisemaan.

Silti kolmanneksi korkeimmat mestaruuspisteet riittivät nostamaan suomalaiset sarjan pronssisijalle ja siten pitää heidät mukana mitalikamppailussa.

Yleiskilpailun voitosta käytiin hieno taistelu, jossa sinivalkoisin silmin katsottuna ratkesi jo lämmittelykierroksella kun mäntsäläläläisen Patrick Kujalan brittiläinen tiimikaveri Dean Stoneman kolaroi toisen kanssakilpailijan kanssa sillä seurauksella, että tuomaristo antoi heille varikon läpiajorangaistuksen.

Sen myötä Kujala jäi yleiskilpailussa neljänneksi ranskalaisen Dorian Boccolaccin ja hänen italialaisen tiimikaveri Kevin Gilardonin voittaessa kilpailun. Eskelinen ja Niskanen olivat yleiskilpailun yhdenneksitoista nopeimpia.

Lamborghini Super Trofeo Barcelona 2020: Sunnuntain 11.10.2020 kilpailu: PRO-AM -luokka, Top-3:
1. Karol Basz (POL) & Andrew Lewandowski (POL), 27 kierrosta
2. Lorenzo Bontempelli & Victor Coelho Franzioni da Silva (BRA), +7,467 kierrosta
3. Elias Niskanen (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), +54,952sek

Lamborghini Super Trofeo Europe 2020 sarjatilanne 6/10 osakilpailua, PRO-AM-luokka
1. Karol Basz (POL) & Andrew Lewandowski (POL), 88 pistettä
2. Lorenzo Bontempelli (ITA), 64 pistettä
3. Mikko Eskelinen (FIN) & Elias Niskanen (FIN), 58 pistettä
4. Loris Spinelli (ITA) & G van der Horst (NDL), 49 pistettä
5. Damiano Fioravanti (ITA), 37 pistettä
6. Victor Coelho Franzoni da Silva (BRZ), 27 pistettä
7. Vincent Schwatz (DEU) & Franz Konrad (DEU), 22 pistettä
8. Bronislav Formanek (CHE) & Jakub Knoll (CHE), 17 pistettä

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here