Teemu Asunmaa aloitti Mikkelin SM-rallin parhaiten

Ralli SM -sarjan kauden toinen osakilpailu, SM Vaakuna-Ralli, on käynnistetty tänään Mikkelin Raviradalla ajetulla 1,5 kilometriä pitkällä yleisöerikoiskokeella. Illan nopein oli SM1-luokan Teemu Asunmaa.

Parikilpailuna toteutettu ensimmäinen erikoiskoe on mitelty Mikkelin illassa. Ravirata keräsi katsomot täyteen, kun SM-luokat tarjoilivat yleisölle mielenkiintoisen rallin avausshown.

Tätä ennen FMX-taiturit Sebastian Westberg, Niko Säkkinen ja Jonas Hedberg lämmittivät radan tunnelman ilotulituksien kera. Hedberg toteutti mönkijällä takaperinvoltin, jollaista ei ole aiemmin Suomessa nähty.

Raviradalla käydyn sprintin vei nimiinsä Asunmaa, pitäen nyt kärkipaikkaa yötauolle siirryttäessä, ennen Emil Lindholmia, joka tuloksissa päätyi samalle sekunnille Asunmaan kanssa.

– Vähän oli liukkaan oloista raviradalla, koska ehti jonkun verran sataa lunta radalle. Auto toimii itsessään hienosti. Mielenkiintoista nähdä tekeekö keli temput huomiselle, kun lunta tulee ja auraajan rooli on meillä, Asunmaa pohtii.

Rallikonkari Juha Salolla viime aikainen epäonni sai jatkoa, sillä hän pyörähti lyhyellä raviradan pyörityksellä.

– Ei mitään, menin pölhö spinnaamaan. Yritin vähän liikaa ja pyörähdettiin, jossa meni aika paljon aikaa. Huomenna sitten uudestaan, Salo kommentoi jäätyään 21,5 sekuntia kärjestä.

SM2-luokkapohjat Riku Tahkolle – Henri Hokkala SM3-luokan nopein

Riku Tahko nakutti itselleen peräti 1,8 sekunnin pohja-ajan SM2-luokassa. Toiseksi ajoi Jaro Kinnunen, ja kolmanneksi Jussi Lindberg.

– Mä oon stadipätkien erikoismies. Ilotulitus ja mikkeliläinen rallikansa sytytti ja onhan toi sellaista pyöritystä, mitä tässä on viime vuodet ajettu rallicrossissa ja Gymkhana Gridissä, Tahko naurahtaa.

SM3-luokan nopeimmaksi raviradalla ajoi Henri Hokkala, ennen Heikki Koski-Lammia. Kolmanneksi ylsi Sami-Matti Trogen, 1,7 sekuntia Hokkalasta.

Jere Pensas vei ensimmäisen päivän pisimmän korren SM4-luokassa.

SM Vaakuna-Ralli jatkuu lauantaina, kello 10, jolloin autot saatetaan matkaan Mikkelin torilta. Päivästä on tarjolla Live-lähetyksiä niin erikoiskokeilta kuin huollostakin.

Linkki lauantain Live-lähetykseen

Tulokset EK1 jälkeen:

Yleiskilpailu
1. Teemu Asunmaa 1:19,5
2. Emil Lindholm +0,0
3. Mikko Heikkilä +0,8

SM1
1. Teemu Asunmaa 1:19,5
2. Emil Lindholm +0,0
3. Mikko Heikkilä +0,8

SM2
1. Riku Tahko 1:23,8
2. Jaro Kinnunen +1,8
3. Jussi Lindberg +2,5

SM3
1. Henri Hokkala 1:30,0
2. Heikki Koski-Lammi +1,1
3. Sami-Matti Trogen +1,7

SM4
1. Jere Pensas 1:36,7
2. Jarno Kinnunen +0,3
3. Miko Kiminki +2,5

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän