William Alatalolla haastava kauden avaus Italian GT Sprint -sarjassa

GT-autoihin tälle kaudelle siirtynyt William Alatalo aloitti kautensa viikonloppuna Misanossa, Italiassa. Ensimmäinen kilpailuviikonloppu oli haastava, mutta toiveita jatkoon antava.

Valmistautuminen Misanon viikonloppuun oli jäänyt vähäiseksi aikatauluhaasteiden takia, mutta kilpakuljettajan tavoin, Alatalon odotukset olivat kuitenkin korkealla.

– Vaikka testit olivat jääneet yhteen sadepäivään ennen Misanon kisaa, olivat odotukset itsellä korkealla ja luonnollisesti tavoitteena oli hyvät pistesijat. Mutta paljon oli uusia asioita opittavana, jotka sitten vaikuttivat lopputulokseen, Alatalo kertoo.

Lauantai-aamun ensimmäisessä aika-ajossa Alatalon tiimikaveri Mattia Di Giusto ajoi sijalle 20. Alatalo ajoi toisen aika-ajon ja sai puristettua itsensä sijalle 12 ja omassa PRO/AM-luokassa kolmanneksi.

Alatalon tiimikaveri aloitti ensimmäisen kilpailulähdön ja toi auton vaihtoon sijalla 19. Alatalo sai taisteltua oman ajovuoronsa aikana sijoituksena jo parhaimmillaan 13:sta, mutta monivaiheisen lähdön maaliin Alatalo ajoi sijalla 18.

Toisen kilpailulähdön aloitti Alatalo ruudusta 12. Lähtö oli tapahtumarikas heti startista alkaen. William toi auton vaihtoon sijalla 12. Tiimikaveri kärsi pienen kolarin ja Alatalon autokunta ajoi maaliin sijalla 13.

– Kisan startissa joku ajoi vähän perään, ja sen takia ajoin edellä olevaa autoa perään. Osuma oli pieni mutta vahinkoa silti tuli autoon. Autoon muutenkin vaihdettiin iskunvaimentimien asetuksia, jotka eivät toimineet. Hyvän kuskivaihdon jälkeen nousimme jo sijalle 10. Tiimikaverilla oli kisassa kolari, ja tippui muutaman sijan. Maalissa sijoitus oli 13. Kisan lopuksi rangaistuksien jälkeen lopullinen sijoituksemme oli 12 ja oman PRO/AM-luokan 5.

Alatalon kausi jatkuu jo 13.5. Vallelungan testeillä, jossa mukaan liittyy Jorge Lorenzo, joka ajaa Williamin tiimikaverina Endurance-viikonlopuissa.

Lue myös

Luka Nurmi aloitti Italian GT3-sarjan uudessa tiimissä, heti palkintopallille

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän