William Alatalo pisteille Itävallan F3-sarjan kisassa

Formulakuljettaja William Alatalo ajoi kauden parhaan sijoituksensa ja oli sunnuntain kilpailussa kahdeksas. Lauantain konerikon jälkeen sunnuntain suoritus oli vähintäänkin tyydyttävä.

Red Bull Ringin rata oli entuudestaan Williamille tuttu ja todettu hyväksi paikaksi menestyä. Odotukset olivat korkealla vaikka valmistautuminen jäikin yllättäen suunniteltua lyhyemmäksi.

Vaihtuvat sääolosuhteet hieman sekoittivat harjoitusajoja ja paras vauhti antoi vielä odotuttaa itseään.

Huonon ja vaisun harjoitusajon jälkeen William sai kasattua itsensä aika-ajoon, vaikka sieltäkään ei nappisuoritusta tullut.

Katso tästä muita juttuja Alatalosta.

Itse kilpailulähdöt menivät Alatalolta kaksijakoisesti. Lauantain keskeytys muuttui kahdeksanteen sijaan sunnuntaina.

– Lauantain sprintistä ei jäänyt paljoa kerrottavaa. Moottori hajosi kierroksella 8. Olin noussut kahdenneksitoista ennen kuin moottori sanoi itsensä irti. Sille en voinut yhtään mitään. Harmitti toki, mutta ei se ollut kenenkään vika. Moottorit tulevat kaikille samalta valmistajalta. Tiimi ei saa niitä huoltaa edes itse. Ainoa positiivinen asia on, että sain uuden moottorin. Uusi on aina vähän tehokkaampi kuin käytetty.

– Sunnuntain kisa oli myös vähän tylsä ennen viimeisiä kierroksia. Lähdin ruudusta 14 ja putosin yhden sijan muutaman kierroksen jälkeen. Renkaissa ei vain ollut mitään pitoa. Rengaspaineiden kanssa oli pientä ongelmaa. Kisan puolessa välissä rengaslämmöt nousivat tarpeeksi korkealle, ja vauhtia alkoi löytymään. Sitten tuli turva-auto radalle muutama kierros ennen loppua. Kun turva-auto lähti radalta pois, väistin kolarit ja ohitin muutaman auton. Olin maalissa yhdeksäs. Kokonaistuloksissa kahdeksas, koska edellä oleva kuski sai aikasakkoa. Se oli positiivinen lopetus viikonloppuun. Tavoitteena oli itsellä olla top5 sijalla kisoissa, mutta kahdeksas sija lämmitti mieltä vaikean lauantain jälkeen.

Red Bull Ringin viikonloppu on nyt nollattu ja katseet suunnattu Hungaroringille, jossa kausi jatkuu kolmen viikon kuluttua.

Alatalolla on nyt 7 pistettä ja on sarjassa sijalla 19.

www.williamalatalo.com

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN  PÄIVITTÄINEN UUTISKIRJE // 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän