Luka Nurmi aloitti Italian GT3-sarjan uudessa tiimissä, heti palkintopallille

20-vuotias tamperelainen Luka Nurmi on kilpaillut rata-autoilun huipputasolla jo kolme vuotta. Hän aloitti vuonna 2021 historian nuorimpana kuljettajana Ferrari Challenge -merkkiluokan Euroopan mestaruussarjassa ajaen heti sarjan maailmanmestariksi.

Sen jälkeen Nurmi sijoittui Challenge-luokassa kolmanneksi ja viime kaudeksi Nurmi siirtyi monikertaiseen Le Mans -voittajatalliin AF Corseen, jonka Ferrarilla hän saavutti Italian GT3-sprinttisarjassa hopeaa.

Tällä kaudella Nurmi jatkaa kilpailemista Ferrarilla. Hänen uusi tiiminsä Emil Frey Racing on osa Keski-Euroopan suurimpiin kuuluvaa luksusautojen myyntiorganisaatiota.

Kauden ensimmäiset GT3-sprinttikilpailut ajettiin viime viikonloppuna Italian Misanossa. Nurmi oli lauantaina 13., mutta nousi sunnuntain kisassa kolmanneksi.

Kahdeksan sprinttikisaa

Italian GT3-sarjassa on kahdeksan 50-minuutin pituista sprinttikilpailua, jotka ajetaan kahdella kuskilla. Emil Frey Racingilla Luka Nurmen ajoparina on sveitsiläinen Jasin Ferati.

Misanon avausviikonloppuun osallistui 23 autoa ja siellä tekivät paluun GT3-sarjaan myös Porsche ja Aston Martin.

Luka Nurmen kisakausi jatkuu touko-kesäkuun vaihteessa Imolan radalla. Kauden muut Italian GT3 Sprint -kisat ajetaan Mugellossa ja Monzassa.