Formulakuljettaja William Alatalo pisteille FIA F3 -sarjan avauksessa!

William Alatalo (19 v) ajoi hyvin Bahrainissa viime viikonlopun avauskilpailussa. Epäonnisen aika-ajon jälkeen Alatalo sai koottua itsensä ja teki vakuuttavaa jälkeä sekä lauantaina että sunnuntaina.

Alatalo oli hyvässä vauhdissa jo aikaisemmin Bahrainin virallisissa testeissä, joten odotukset olivat positiiviset myös itse kilpailuun. Bahrainissa koko väliajan viettänyt William käytti ajan säätöjen analysointiin.

Itse kilpailuviikonloppu ei alkanut valoisissa merkeissä. Perjantain ainoa vapaa harjoitus ennen aika-ajoa ei luvannut hyvää.

Isot muutokset tuottivat toivottua tulosta aika-ajossa ja vauhti löytyi taas. Epäonninen rata-rajan ylitys kuitenkin pilasi huippusuorituksen.

Lauantain sprintti-kilpailu sekä sunnuntain varsinainen kilpailu sujuivat Alatalolta nousujohteisesti ja ansaitut pisteet kolahtivat plakkariin sunnuntaina.

– Lauantain sprintti-kisa meni kohtuullisesti. Tein tasaista nousua ruudusta 17, ja olin jo yhdentenätoista kun renkaat alkoivat loppumaan. Sain kuitenkin pidettyä muut takana ja olin maalissa 11:sta. Se oli positiivinen uran ensimmäinen FIA F3 -kisalähtö, vaikka paremmat sijat olisi voineet olla mahdolliset.

– Sunnuntain kisa sujui vielä hiukan paremmin kuin lauantain kisa. Nousin heti ensimmäisellä kierroksella yhdenneksitoista ja siitä oli hyvä lähteä hakemaan nousua ylöspäin. Formula tuntui hyvältä ajaa ja annoin kaikkeni nousten jo seitsemänneksi. Renkaat kuitenkin taas kärsivät rajusta ajotyylistä ja alkoivat menettämään parasta pitoaan. Kovan taistelun päätteeksi ajoin yhdeksäntenä maaliin renkaiden ollessa täysin loppu. Kuittasin kauden ensimmäiset pisteet, joten täytyy olla ihan tyytyväinen.

Kausi on nyt virallisesti avattu. Ensimmäiseen kilpailuviikonloppuun mahtui sekä positiivista että negatiivista.

Kausi jatkuu kuukauden päästä Italian Imolassa. Ennen Imolaa ajetaan sarjan viralliset testit Espanjan Jerezissa sekä Barcelonassa.

www.williamalatalo.com

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän