Uusi Ford Puma sai Suomen hinnat

Ford on julkaissut ensi vuoden alkupuolella Suomeen tulevan täysin uuden Ford Puman hinnat ja samalla auton ennakkomyynti on käynnistynyt.

Ensimmäisenä Suomen markkinoille tulevat manuaalivaihteiset Ford Puma EcoBoost Hybrid Launch Edition –kevythybridimallit 125 hv ja 155 hv moottoreilla.

Puman mallisto laajenee myöhemmin vuoden 2020 aikana bensiinimalleilla sekä automaattivaihteistoilla.

Puma Launch Edition -malliston hinta ilman toimituskuluja on alkaen 23 440 euroa.

Lanseerausmallin hintaan sisältyy Driver Assistance Pack, jossa on runsaasti kuljettajaa avustavia teknologioita: BLIS –kuolleen kulman varoitusjärjestelmä ja risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä aktiivisella jarrutustoiminnolla, aktiivinen vakionopeudensäädin sisältäen törmäksenväistöavustimen, aktiivinen pysäköintiavustin sisältäen pysäköintitutkan eteen ja 180-asteinen laajakuvainen peruutuskamera.

Maaliskuun tuotannosta alkaen Driver Assistance Pack on saatavana valinnaisvarusteena 1 200 euron hintaan, ja auton lähtöhinta on tällöin alkaen 22 774 euroa.

Älykästä kevythybriditeknologiaa

Puman 125 ja 155 hevosvoimaisten mallien älykäs itseohjautuva kevythybridijärjestelmä valvoo jatkuvasti auton käyttötapaa ja määrittää sen perusteella, milloin ja kuinka tehokkaasti akkua kannattaa ladata ja milloin siihen varastoitua energiaa kannattaa käyttää.

Sähköenergiaa voi käyttää kahdella eri tavalla:

  • Täydentämään polttomoottorin vääntöä, jolloin BISG:n sähkömoottoritoiminto tuottaa enimmillään 50 Nm vääntöä ja vähentää siten polttomoottorista otettavaa tehoa ja pienentää kulutusta jopa 9 prosenttia WLTP-analyysin perusteella.
  • Lisäämään koko voimansiirtojärjestelmän kokonaisvääntöä, jolloin BISG:n sähkömoottoritoiminto tuo jopa 20 Nm lisää vääntöä polttomoottorin suurimpaan vääntöarvoon. Tämä tuottaa jopa 50 prosenttia enemmän vääntöä pienemmillä kierroksilla parantaen auton suorituskykyä.

Sähköinen vääntömomentti tekee autosta pirteämmän ja suorituskykyisemmän tarjoten jopa 50 prosenttia enemmän vääntöä – erityisesti matalilla kierrosluvuilla – ja parantaen siten ajokokemusta. BISG-järjestelmän tuoma lisävääntö myös vähentää turboahtimen aiheuttamaa viivettä ja nopeuttaa turbon vastaamista kaasuun, joten Fordin suunnittelijat ovat voineet pienentää 1,0 litran EcoBoost-moottorin puristussuhdetta ja käyttää siinä suurempaa turboahdinta.

Kattava vakiovarustelua, teknologioita ja innovatiivisia ratkaisuja

Puman vakiovarustelu on erittäin kattava ja se on saatavana kahtena eri varusteversiona, jotka ovat kattavasti varustellut tyylikkäät Titanium ja Titanium X sekä urheilulliset ST-Line ja ST-Line X.

Pumaan on myös saatavana useita valinnaisvarusteita, muun muassa handsfree-takaluukku.

Kuljettajaa avustavien teknologioiden valikoima on laaja, ja auton turvallista ajamista helpottavat muun muassa vakiovarusteiset törmäyksenestoavustin, kaistanpitoavustin, törmäyksen jälkeinen jarrutusjärjestelmä, nopeusrajoitusten tunnistus ja takaistuinten turvavyömuistutus.

Täysin uuden Ford Puman suunnittelussa ja toteutuksessa on kuunneltu asiakkaiden palautteita ja toiveita.

Arkipäivän elämää helpottaviin innovatiivisiin ratkaisuihin kuuluvat helposti irrotettavat ja pestävät istuinpäälliset ja ainutlaatuiset tavaratilaratkaisut kuten Ford Megabox, jonka ansiosta tavaratilassa voi kuljettaa helposti vaikka kaksi golfbagia pystyasennossa.

Megabox on myös helppo puhdistaa vedellä sen pohjassa olevan tyhjennystulpan ansiosta, mikä mahdollistaa likaisten ja märkien tavaroiden kuljettamisen mukavasti.

Ford Puma –mallisto CO2-päästöt alkaen 125 g/km, polttoaineen kulutus alk. 5,5 l/100 km.

Kalleimman Puma-mallin hinta alkaa 28 598 eurosta.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän