Autotoday 10 vuotta sitten: Ford tutki eurooppalaisten suosituimmat auton värit

Ford kertoi kymmenen vuotta sitten suosituimmista autojen väreistä.

Ford tutki eurooppalaisten suosituimmat auton värit

Euroopan Fordin tutkimus suosituimmista auton väreistä tuo esiin yllättävän suuria eroja maiden välillä. Valkoinen, hopeanharmaa ja musta nousevat eurooppalaisten Ford-asiakkaiden värivalintojen kolmen kärkeen, vaikka saatavilla on useita kirkkaita värejä.

Värimakujen vaihtelun ymmärtäminen monikulttuurisessa Euroopassa auttaa Fordia tuomaan eri maissa oikeanväriset autot esille liikkeissä.

– Auton värin valinta on jotakin hyvin henkilökohtaista, ja kun asiaa tutkii tarkemmin huomaa, että kulttuuri, muoti ja maku vaikuttavat erittäin paljon värin valintaan, kertoo Julie Francis.

– Suurilla markkinoilla, kuten esimerkiksi Saksassa, musta ja ylipäänsä tummat värit ovat suosittuja, joten otamme sen huomioon tuotannon suunnittelussa, kertoo Vince Shaw, markkinointi- ja tuotestrategiapäällikkö, Euroopan Fordilta.

– Tietysti haluamme autojemme vetoavan asiakkaisiin ja väreillä on siinä suuri merkitys. Menestystarinoitamme ovat olleet Fiestaan saavana olevat kirkkaat punainen (Hot Magenta) ja vihreä (Squeeze) väri. Ne ovat olleet erittäin suosittuja, joten on selvää, että asiakkaamme haluavat myös yksilöllisiä värejä. Tulevaisuudessa tarjoammekin enemmän uniikkeja värejä.

– Punainen oli aiemmin suosituin väri, mutta sen aika on nyt ohi, Shaw kertoo.

– Valkoinen on nyt nousussa. Tumman harmaa, musta ja sininen ovat aina suosittuja samaan tapaan kuin niin naisten kuin miesten vaatteissa. Mutta kuten muodissa, myös autoissa värit tulevat ja menevät.

– Nousevien trendien havaitseminen ja värien valinta niiden mukaan on osa työtämme. Tiedämme, miten tärkeää on saada oikea väri markkinoille oikeaan aikaan, Francis täydentää.

– Liian aikaisin tuotu erikoinen väri ei jää asiakkaiden mieleen. Jos toimimme liian myöhään, suosituksi tullut väri ei enää kiinnosta.

Maailmanlaajuiset värien suosikit 2010

Maalivalmistaja Du Pont tekee vuosittain katsauksen väritrendeistä eri puolilta maailmaa. Euroopan suosituimmat värit ovat musta ja harmaat, kun taas Aasian maissa suositaan valkoista ja hopeaa. Etelä-Amerikka on myös hopean perään, Pohjois-Amerikassa luotetaan vahvoihin kontrastiväreihin, mustaan ja valkoiseen. Maailmanlaajuisesti hopea (26 %) oli viime vuoden suosikkiväri.

Juttu oli Autotodayssa 18.4.2011.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!