Lamborghini-sarja: Juuso Puhakka kaksi kertaa palkintokorokkeella Shanghaissa

Flying Finn Academyn A-maajoukkueurheilija Juuso Puhakka ja hänen japanilainen tiimikaveri Takashi Kasai jatkoivat tasaisen hyvää suorittamista Kiinan Shanghain F1-radalla ajetussa kansainvälisen Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan viidennessä osakilpailuviikonlopussa.

Lauantaina ajettu kilpailukauden yhdeksäs 50 minuutin mittainen kilpailu päättyi PRO-luokan toiseksi ja sunnuntain kymmenes osakilpailu kolmanneksi korkeimpiin mestaruuspisteisiin.

Niiden turvin kiinalaisen FFF Racing Teamin kuljettajakaksikko jatkaa kahden pisteen sarjajohdossa kun ajamatta on enää Espanjan Jerezissä ajettava kilpailukauden huipennus.

Lauantaisen kilpailun aika-ajoissa Puhakka piti koko joukon toiseksi nopeinta vauhtia ja sen myötä hän koko ajovuoronsa ajan kärkkyi ohituspaikkaa mestaruustaistelun kannalta pahimmista kanssakilpailijoistaan eli taiwanilaisesta Evan Chenista ja hänen uusi-seelantilaisesta Chris van der Drift tiimikaverista.

Ajovuoronsa loppupuolella Juuso onnistui ohituksessa ja toi auton johtoasemassa japanilaiselle tiimikaverilleen, joka ei kuitenkaan pystynyt pitämään takanaan niin Chenin ja van der Drifitin kuin kilpailussa uutena kuljettajina ajaneita, ranskalaisia Maxime Joussea ja hänen tiimikaveri Norman Natoa.

Näin maalilipulle Puhakan autokunta saapui yleiskilpailun kolmantena, mutta kuitenkin kilpailun jälkeen tuomaristo rankaisi Cheniä sekä van der Driftiä varikolla tapahtuneen sääntörikkomuksen seurauksena ja siten 30 sekunnin aikasakko pudotti heidät viidenneksi.

Sen myötä Puhakan ja Kasain sarjajohto kasvoi viiteen pisteeseen. Sunnuntaisessa kilpailussa se kutistui kahteen kun Chen ja van der Drift olivat omaa luokkaansa ja lähes näytöstyyliin voittivat kilpailun.

Lisäksi kun Jousse ja Nato olivat toiseksi nopeimpia ennen Puhakan ja Kasain autoa niin seitsemän viikon päästä Espanjan Jerezin radalla ajettavasta kilpailukauden päätöksestä tulee todellinen jännitysnäytelmä ja suuri taistelu Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan mestaruudesta, joka olisi Puhakalle toinen peräkkäinen.

Nuori suomalaiskuljettaja tietää, että nyt, jos koskaan, on niin kummallakin kuljettajalla runsaasti kotitöitä edessä, mikäli haluavat sarjajohdon säilyttää ja mestaruuden voittaa.

Lokakuun neljännellä viikolla Lamborghini Super Trofeo Aasian, Euroopan ja Amerikan ratasarjojen huipentuvat Espanjan Jerezin, jossa ensiksi paketoidaan alueelliset mestaruussarjat ja sen jälkeen kaikki ajavat yhdessä MM-tittelistä.

Juuso Puhakan lisäksi kilpailuissa nähdään myös hänen viime vuoden tiimikaveri Mikko Eskelinen, joka on tällä hetkellä Euroopan sarjan AM-luokan pronssisijalla.

Näin ollen suomalaispanosta tulee seitsemän viikon päästä riittämään kun MM-tittelien lisäksi Puhakka ajaa Aasian mestaruudesta ja Eskelinen EM-hopeamitalista.

Lamborghini Super Trofeo Shanghai, lauantai 8.9.2019, yleiskilpailu, Top-5:
1. Maxime Jousse (FRA) & Norman Nato (FRA), 22 kierrosta
2. Juuso Puhakka (FIN) & Takashi Kasai (JPN), +18,027 sek
3. Afiq Yazid (MAS) & Toshiyuki Ochiai (JPN), +25,185 sek
4. Philip Kadoorie (HKG) & Dan Wells (HKG), +35,735 sek
5. Evan Chen (TPE) & Chris van der Drift (NZL), +40,134 sek

Lamborghini Super Trofeo Shanghai, sunnuntai 9.9.2019, yleiskilpailu, Top-5:
1. Evan Chen (TPE) & Chris van der Drift (NZL), 22 kierrosta
2. Maxime Jousse (FRA) & Norman Nato (FRA), +11,008 sek
3. Juuso Puhakka (FIN) & Takashi Kasai (JPN), +22,919 sek
4. Afiq Yazid (MAS) & Toshiyuki Ochiai (JPN), +47,403 sek
5. Massimo Vignali (SPG) & Brendon Leitch (NZL), +1;09,748 sek

 

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here