Kesäauto hankitaan huviajeluja varten, mutta mikähän on tärkein lisävaruste?

 

29.5.2018 22.50

 

 

Selkeästi suurin syy, miksi suomalaiset hankkivat kesäautoja, ovat huviajelut. Kaksi kolmesta suomalaisesta sanoo kaipaavansa kesäistä kruisailua.

Toiseksi yleisin syy kesäauton hankkimiseen ovat kesäiset työmatkat, mutta sen osuus on vain vajaat 20 prosenttia.

Tiedot selviävät Tori.fi:n toukokuussa 2018 toteuttamasta kyselystä.

– Suomalaiset ovat valmiita panostamaan kesäautoon sangen paljon, sillä vajaa kolmannes asettuu hintahaarukkaan 1 000 – 3 000 euroa, vajaat 15 prosenttia 3 000 – 5 000 euroa ja reilut 11 prosenttia jopa yli 7 000 euroon, Tori.fi:n autoliiketoiminnasta vastaava johtaja Jenni Tuomisto toteaa.

– Ja kesäauton on oltava nimenomaan käytetty. Melkein kaikki ovat sitä mieltä.

 

Lue myös: Suomalainen autoilee kesäisin mieluiten yksin – perhe saa jäädä kotiin!

Kesäauton lisävarusteista selkeästi suosituin on stereot. Peräti 62 prosenttia suomalaisista sanoo, että sellaiset pitää olla.

Isot kaiuttimetkin ovat lähes viidenneksen mielestä olennaiset.

Musiikkityyleistä kesäautoiluun sopii suomalaisten mielestä parhaiten pop. Sitä kannattaa 43 prosenttia kansasta.

Iskelmä ja rock ovat tasaveroiset kakkossuosikit. Inhokki on punk, jota ei halua kuulla autossa kesäisin oikein kukaan.

Kuplavolkkari tyypillinen kesäauto

Volkswagen on suosikkimerkki kesäajan kulkupelille. Tosin mielipiteet jakautuvat lavealle, sillä Volkswagenin valitsisi reilu kymmenesosa suomalaisista.

BMW ja Mercedes-Benz ovat lähes yhtä suosittuja kuin ykkössuosikki. Auton ympäristöystävällisyydellä, värillä ja iällä puolestaan on merkitystä ani harvalle.

– Stereotypia kesäautostahan on puoliluuska kuplavolkkari, jolla huristellaan auringossa poppi soiden oman mielitietyn kanssa jäätelölle. Hauskaa, että tuo pitää yhä melko tarkasti kutinsa. Sen lisäksi, että suomalaiset haluavat kesäautonsa olevan käytetty ja käyttää sitä nimenomaan huviajeluihin, Suomessa kesäauton tärkein ominaisuus on edullisuus. Noin 30 prosenttia sanoo niin. Ja toisaalta standardit ovat kuitenkin hieman nousseet, sillä yli joka viidennelle tärkeintä on auton hyvä kunto. Peräti reilu neljännes suomalaisista odottaisi saavansa kesäautoaan myydessään siitä voittoa, Tuomisto sanoo.

Koska kesä on häiden luvattua aikaa, myös hääautot ovat kesäautoja. Selvästi suosituin hääauto on klassinen amerikan rauta.

Se on lähes joka toisen suosikki. Kakkosvaihtoehto on urheiluauto ja kolmosena tulee kuplavolkkari.

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here