Juuso Puhakan GT-sarjan kilpailut Misanossa päättyivät ennen kuin ne ehtivät edes alkaa

Kahden menestyksekkään Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan kilpailukauden jälkeen Juuso Puhakan tavoitteena oli tehdä kansainvälinen läpimurto GT World Challenge Euroopanmestaruussarjassa, todetaan Puhakan tiimin tiedotteessa.

Kuitenkin se unelma kariutui ennen kuin nyt viikonloppuna Italian Misanon kilparadalla harjoitukset olivat päättyneet. Tiimikaveri Óscar Tunjo teki harjoituksissa kaksi ajovirhettä, jotka päättyivät niin pää- kuin varamoottorin hajoamiseen.

Puhakka oli huolellisesti valmistautunut neljän osakilpailuviikonlopun mittaiseen ja tähänastisen autourheilu-uransa tärkeimpään kilpasarjaan. Testit niin Ranskassa kuin Saksassa lupailivat kärkiaikoja, joita hän myös omalla ajovuorollaan Italian Misanon harjoituksissa kellotti. Kuitenkin sarjan ensimmäisen kilpailuviikonlopun kolme osakilpailua jää nyt ajamatta.

– Täällä Italian Misanon radalle on laitettu uusi asfaltti ja kanttareita on korotettu. Ajaminen on siis vaatinut tarkkuutta sekä ennen kaikkea huolellisuutta, jonka tiimikaverini jostain syystä unohti. Ensiksi hän torstain harjoituksissa osui kanttareeseen siten, että öljypohja rikkoontui. Koska hän yritti öljyttömällä moottorilla ajaa varikolle niin tietäähän siinä miten moottorille käy, Puhakka kertoo tiedotteessa.

– Sitten tiimimme mekaanikot tekivät koko yön töitä, että saivat autoon vaihdettua varamoottorin ja aamulla minä sain ajettua 15 kierrosta kunnes toin auton tiimikaverilleni, joka valitettavasti jälleen osui kanttariin ja tulos oli vastaavanlainen. Näin ollen meillä ei ole moottoria millä jatkaa kilpailemista ja tämä kilpailuviikonloppu päättyi tähän, syvästi pettynyt Puhakka jatkaa.

GT World Challenge Sprint EM-sarjan seuraavat osakilpailut ajetaan syyskuun toisena viikonloppuna Ranskan Magny Coursin radalla.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!