Konsta Lappalaiselle luokkavoitto GT World Challenge Hockenheimin kilpailusta

Kuluvalla kilpailukaudella kansainvälisen GT-autourheilun kärkikuljettajaksi noussut espoolainen Konsta Lappalainen jatkoi hurmoksellista tulostehtailua Saksan Hockenheimringillä ajetussa GT World Challenge Endurance -ratasarjan neljännessä osakilpailussa.

Kolmen tunnin mittaisen kilpailun yleiskilpailun seitsemännen ja samalla Silver Cup luokkavoiton napannut suomalaiskuljettaja nousi samalla taisteluun sarjan hopeamitalista.

Itävaltalaisen Mick Wishoferin ja Etelä-Afrikkalaisen Stuart Whiten kanssa ajovuoron jakanut Konsta Lappalainen avasi kilpailuviikonlopun yleiskilpailun seitsemänneksi nopeimmalla ajalla.

Katso tästä muita juttuja GT World Challenge Endurance -kilpasarjasta.

Lappalainen ajoi ensimmäisen tunnin ja hän pystyi nostamaan autokuntansa yleiskilpailun neljännelle sijalle. Kun omilla ajovuoroillaan myös tiimikaverit venyivät maksimaalisiin suorituksiin niin tuloksena oli makoisa luokkavoitto ja sen myötä kiinnitys sarjan himmeimpiin mitaleihin.

– Kun ensiksi analysoidaan aika-ajoja niin yhden sekunnin tappio tällä 4,5 kilometrin mittaisella radalla olisi riittänyt sijalle 30. Sitten vielä kun kolme tuntia ajetaan kaasu pohjassa ja 101 kierroksen jälkeen kolme parasta on edelleen viiden sekunnin sisällä niin se kertoo kuinka kova taso tässäkin GT-sarjassa on. Näin ollen tässä porukassa yleiskilpailun seitsemäs sija ja Silver Cupin voitto on ehdottomasti yksi autourheilu-urani makeimpia, Lappalainen sanoo.

GT World Challenge Endurance ratasarja huipentuu syyskuun viimeisenä viikonloppuna Espanjan Barcelonan radalla, jossa Lappalaisella on mahdollisuus pokata sarjan hopea tai pronssimitali. Sarjan mestaruus karkasi Ferrari Challenge Euroopanmestaruussarjaa aikaisemmin ajaneelle Thomas Neubauerin autokunnalle, joka pronssisijallaan karkasi tavoittamattomaan sarjajohtoon.

Kilpailussa ajaneen toisen suomalaiskuljettaja Patrick Kujalan autokunta ei päässyt toivottuun vauhtiin ja näin hänen osaltaan yleiskilpailun 29. ja Silver Cupin 11. sija ei ollut tavoitteiden mukainen tulos.

Konsta Lappalaisen kilpailukausi jatkuu kahden viikon päästä ADAC GT Masters ratasarjan Sachsenringillä, jossa panoksena on myös sarjan mitalitaistelu. Suomalaiskuljettaja on junioreiden sarjatilanteen hopeasijalla kun ajamatta on vielä neljä osakilpailua.

GT World Challenge Endurance Hockenheimring 2022: Silver Cup, Top-5:

  1. Konsta Lappalainen (FIN) & Mick Wishofer (AUT) & Stuart White (RSA), Lamborghini Huracan GT3 Evo, 101 kierrosta
  2. Marius Zug (GER) & Nicolas Schöll (GER) & Alex Aka (GER), Audi R8 LMS Evo II GT3, +4,458s
  3. Thomas Neubauer (FRA) & Benjamin Goethe (POL) & Jean-Baptiste Simmenauer (FRA), Audi R8 LMS Evo II GT3, +5,684s
  4. Aurelien Panis (FRA) & Cesar Gazeau (FRA) & Nicolas Baert (GER), Audi R8 LMS evo II GT3, +5,684s
  5. Al Faisal Al Zubair (OMA) & Axcil Jefferies (ZIM) & Fabian Schiller (GER), Mercedes AMG GT3 Evo, +15,534s

GT World Challenge Endurance 2022 sarjatilanne 4/5 osakilpailua: Silver Cup Top-5

  1. Thomas Neubauer (FRA) & Benjamin Goethe (POL) & Jean-Baptiste Simmenauer (FRA), 100p
  2. Nicolas Schöll (AUT) & Alex Aka (GER) & Marius Zug (GER), 68p
  3. Konsta Lappalainen (FIN) & Stuart White (SFA), 58p
  4. Al Faisal Al Zubair (OMA) & Axcil Jefferies (ZIM) & Fabian Schiller (GER), 54p
  5. Tuomas Tujula (FIN), 33p

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän