Yli 146 000 fania osallistui Seatin uuden katumaasturin nimeämiseen – nyt voittaja on selvillä!

 

19.2.2018 21.25

 

Seatin järjestämään nimiäänestykseen #SEATseekingName osallistui 146 124 Seat-fania 134 maasta.

Äänestyksen voitti Seat Tarraco. Tarracolle annettiin äänestyksessä 51 903 (35,5 %) ääntä. Sitä seurasivat Avila 41 993 (28,7 %), Aranda 39 321 (26,9 %) ja Alboran 12 907 (8,8 %) äänellä.

Tarraco, kuten kaikki muutkin finalistiehdokkaat, kuvastaa Seatin arvoja ja uuden mallin luonnetta. Kaupungin virallinen nimi on nykyään Tarragona, ja vanhimpana roomalaisena asutusalueena Iberian Niemimaalla, se oli yksi Hispanian päämetropoleista Rooman imperiumin aikana.

Tämä Välimeren rannalla sijaitseva kaupunki edustaa kulttuuria, nuorekkuutta, historiaa ja arkkitehtuuria – arvoja, joita Seat pyrkii ilmentämään automalliensa kautta.

Tarraco on ensimmäinen Seat-malli, jonka nimi valittiin äänestyksellä ja neljästoista espanjalainen paikan nimi, jota käytetään mallinimenä.

Vuonna 1982, 36 vuotta sitten, ensimmäinen espanjalainen paikan nimi – Ronda – otettiin käyttöön Seat-mallissa. Sen jälkeen 12 Seat-mallia on nimetty espanjalaisen paikan nimen mukaan: Ibiza, Malaga, Marbella, Toledo, Inca, Alhambra, Cordoba, Arosa, Leon, Altea ja kaksi viimeisintä, Ateca ja Arona.

#SEATseekingName oli menestys

#SEATseekingName-äänestys ylitti kaikki odotukset. Kilpailun ensimmäisessä vaiheessa saatiin yhteensä 133 332 ehdotusta Seat-faneilta 106 eri maasta.

Näistä 10 130 eri espanjalaista paikan nimeä eteni jatkoon Seatin määrittelemien ohjeiden mukaisina. Jatkoon päässeet nimiehdokkaat kävivät läpi tiukan valintaprosessin, jossa varmistettiin, että nimi läpäisee niin kielelliset kuin laillisetkin kriteerit.

Asiantuntijat varmistivat myös, että nimiehdokkaat kuvastavat Seatin brändiarvoja sekä uuden mallin tuoteominaisuuksia. Tämän jälkeen nimiehdokkaat testattiin vielä Seatin päämarkkinoilla sekä eri maissa, missä Seatilla on toimintaa.

Ehdokkaista Alboran, Aranda, Avila ja Tarraco läpäisivät valintaprosessin ja pääsivät finaaliin. Näitä neljää paikan nimeä päästiin äänestämään uudelleen ja voittajaksi valittiin Tarraco.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here