Tänään julkistettiin VW-konsernin uuden automerkin ensimmäinen malli

22.2.2018 18.15

Seat lanseeraa uuden automerkin – Cupran – jolla on oma identiteetti. 

Uusi automerkki esiteltiin tänään Barcelonassa pidetyssä tilaisuudessa, jossa paljastettiin myös sen ensimmäinen lanseerattava malli: Cupra Ateca.

Cuprasta tulee oma yksikkönsä, jonka malleja kehitetään yhdessä Seatin kanssa, ja joka tulee laajentumaan itsenäisenä automerkkinä. Automerkille tulee erilliset myyntitilat noin 260 valittuun Seat-jälleenmyyntiliikkeeseen ympäri Eurooppaa.

Cupra kattaa aiemmin Seat Sportin vastuulla olleen moottoriurheilu- ja kilpa-autodivisioonan, joka integroidaan suoraan uuden automerkin alle.

Cupran muutama viikko sitten paljastettu logo on saanut inspiraationsa heimokulttuurien rohkeudesta ja päättäväisyydestä. Logo heijastaa arvoja, joita uusi automerkki haluaa välittää: intohimoa, tarkkuutta, päättäväisyyttä ja rohkeutta.

Cupra Ateca – ensimmäinen malli

Uuden Cupra Atecan 2,0 TSI -moottori tuottaa 300 hevosvoimaa (221 kW). Moottori on varustettu uudella seitsenvaihteisella dsg-automaattivaihteistolla.

Cupra Atecan nelivetojärjestelmä on Cupran tiedotteen mukaan yksi maailman turvallisimmista ja kehittyneimmistä integroiduista nelivetojärjestelmistä.

Cupran nelivetojärjestelmä analysoi olosuhteita reaaliajassa huomioiden auton nopeuden, jokaisen pyörän pyörimisnopeuden, ohjauspyörän asennon sekä ajotyylin ja -tilan, tuottaen joka hetkellä juuri tarvittavan voiman kullekin pyörälle.

Nelivetojärjestelmä on optimoitu toimimaan kaikissa ajotiloissa: Normal, Sport, Individual, Snow, Off-Road ja tietysti Cupra.

Mustat yksityiskohdat

Kiiltävän mustat yksityiskohdat kuuluvat vakiona Cupra Atecan ulkoasuun: kattokiskot, sivupeilit, ikkunakehykset, kylkilistat, pyörät, etusäleikkö, diffuusorit edessä ja takana samoin kuin spoilerit, jotka kehystävät takaikkunaa. 

Autossa on myös sen persoonallisuuden esiin tuovia ominaisuuksia, kuten Cupran nimen ja logon maahan heijastava tervetuloa-valo.

Tehokkaat mustat jarrusatulat, urheilullinen takapuskuri, kuparinvärinen Cupra-logo takakontissa, neljä pakoputkea takadiffuusorin takana sekä Cupra-logolla varustetut 19-tuumaiset timanttileikatut alumiinivanteet lisäävät SUV-mallin urheilullisuutta.

Saatavana on kuusi värivaihtoehtoa: Energy Blue, Velvet Red, Brilliant Silver, Rodium Gray, Magic Black ja Nevada White.

Sisustan ovipaneelit on verhoiltu alcantaralla ja alumiinisissa kynnyslistoissa on Cupra-logo. Mustissa alcantara-verhoilluissa istumissa on harmaat tikkaukset ja hiilikuitutehosteet sivulla.

Myös urheilullisessa nahkaisessa ohjauspyörässä ja vaihteenvalitsimessa on harmaat tikkaukset. Polkimet on viimeistelty alumiinilla ja ilmastoinnin aukot sekä keskikonsoli on viimeistelty kiiltävän mustiksi.

Cupra Atecan vakiovarustus perustuu Cupran tiedotteen mukaan kolmeen pääelementtiin: tekniikkaan, muotoiluun ja turvallisuuteen. 

Siksi järjestelmät, kuten avaimeton keskuslukitus ja käynnistys, langaton lataus, matkapuhelimen signaalivahvistin, 360-asteen Top View -kamera, 8-tuumainen kosketusnäyttö navigointijärjestelmällä, mukautuva alustansäätö, digitaalinen mittaristo sekä pysäköintiavustin ovat vakiovarusteita.

Lisävarusteina valittavissa on muun muassa suorituskykypaketti – 18-tuuman Brembon tehojarrulevyt, korin hiilikuitupaketti sisältäen takaspoilerin ja ulkopeilien kuvut, sisustan hiilikuitupaketti sisältäen hiilikuitukojelaudan sekä nahkaistuimet. Cupra-kuppi-istuimet tulevat saataville vuonna 2019.

Cupra Atecan huippunopeus on 245 km/h ja se kiihtyy nollasta sataan 5,4 sekunnissa.

Cupra TCR on kisa-auto

Cupra TCR on brändin ensimmäinen kilpa-auto. Se kilpailee TCR-sarjassa virallisesti kaudella 2018.

Uudessa Cupra TCR:ssa on tunnusomainen kupariväritys ja normaalista Cupra-mallista poikkeavat puskurit, ohjauspyörä, konepeitto ja kuppi-istuimet sekä vuoden 2018 tekniset säännöt täyttävä moottorinohjausyksikkö.

Seat Leon Cupra R ST

Esiteltyjen Cupra-mallien lisäksi on julkistettu uusi erikoisversio, Seat Leon Cupra R ST.

Seat Leon Cupra R ST:ssä on tunnusmerkilliseen muotoiluun sopivat kupariset yksityiskohdat korissa ja sisätiloissa.

Autossa on 300 hevosvoiman 2.0 TSI -moottori, nelivetojärjestelmä ja dsg-automaattivaihteisto sekä hiilikuituiset aerodynaamiset osat, muhkeat pakoäänet, kupariseosvanteet ja suorituskykyiset jarrut.

Auto esitellään Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä maaliskuussa 20

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here