Audi TT:n suunnittelija on Seatin uusi muotoilujohtaja

Jorge Díez on nimitetty Seatin uudeksi muotoilujohtajaksi 1.12.2020 alkaen, todetaan Seatin tiedotteessa.

Díez on muotoilija, jolla on erittäin laaja kansainvälinen kokemus yli 20 vuoden ajalta. Hän johti Seat-mallien ulkomuodoista vastaavaa muotoiluosastoa vuosina 2011-2014, ja hän on työskennellyt myös Audilla ja Volkswagenin pääkonttorilla Saksassa.

Díez siirtyy tehtävään Mitsubishi Motors Design Europen johtajan paikalta, jossa hän on työskennellyt heinäkuusta 2019 lähtien.

Työskennellessään aikaisemmin Seat-mallien ulkomuodoista vastaavana suunnittelijana, hänen kynän jälkensä on edelleen nähtävissä kolmannen sukupolven Seat Leonissa ja neljännen sukupolven Seat Ibizassa sekä Seat Atecassa, brändin ensimmäisessä SUV-mallissa.

Työskennellessään Audilla, hän oli luomassa toisen sukupolven Audi TT:tä ja ensimmäisen sukupolven Audi A7 -mallia.

Jorge Díez on valmistunut insinööriksi teollisen muotoilun -linjalta Valencian Cardenial Herreran yliopistosta ja hänellä on maisterin tutkinto ajoneuvomuotoilusta ammattikorkeakoulusta Valenciasta että Lontoon Royal College of Artista.

Diez on työskennellyt melkein koko uransa autojen ulkomuotosuunnittelun parissa. Hän työskenteli seitsemän vuotta Audilla Ingolstadtissa ja vuonna 2008 hän siirtyi Seatin ulkomuotosuunnittelijoiden tiimiin.

Vuonna 2010 hänet nimitettiin suunnittelijaksi Volkswagenille Wolfsburgiin ja vuotta myöhemmin vastaamaan Seatin ulkomuotosuunnittelusta.

Díez palasi Audille Müncheniin vuonna 2014 ja työskenteli Audi-, Lamborghini- ja Ducati-brändien konseptisuunnittelun parissa. Heinäkuussa 2019 hän siirtyi Mitsubishi Motors Design Europen palvelukseen, josta hän nyt siirtyy takaisin Seatille.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!