Seatille uusi toimitusjohtaja — yksi Cupra-brändin luojista

Wayne Griffiths. Kuva: Seat.

Seatin hallitus puheenjohtajanaan Volkswagen-konsernin pääjohtaja Herbert Diess on nimittänyt Seatin uudeksi toimitusjohtajaksi Wayne Griffithsin lokakuun 1. päivästä alkaen.

Griffiths jatkaa myös Cupra-brändin toimitusjohtajana ja toistaiseksi myös Seatin ja Cupran myynnistä ja markkinoinnista vastaavana johtajana. Väliaikaisesti toimitusjohtajan tehtäviä hoitanut Carsten Isensee palaa aikaisempaan tehtäväänsä Seatin taloudesta ja IT-toiminnoista vastaavaksi johtajaksi.

Griffiths siirtyi Seatille vuonna 2016 johtamaan yrityksen myyntiä ja on nostanut yrityksen myynnin uudelle tasolle. Viimeisen kolmen vuoden aikana ja vielä vuoden 2020 ensimmäisen kvartaalin aikana (ennen koronapandemiaa) Seat on Seatin tiedotteen mukaan ollut Euroopan nopeimmin kasvava brändi. Vuosien 2016-2019 aikana myynti on kasvanut yli 40 %.

Jälleenmyyjäliikkeen omistajan poikana, Griffiths aloitti uransa perheyrityksessä ennen kuin siirtyi opiskelemaan kansainvälistä johtajuutta ja saksan kieltä Leedsiin.

Griffithsin ura on ollut linkitettynä Volkswagen-konserniin. Hän aloitti uransa Audi AG:n palveluksessa Ingolstadtissa vuonna 1989.

Työskenneltyään Seatilla kaksi vuotta (1991-1993), hän palasi Audille, jossa hän toimi useissa kaupallisissa tehtävissä useissa eri maissa.

Vuonna 2016 hänet nimitettiin Seatin myynnistä ja markkinoinnista vastaavaksi johtajaksi. Helmikuussa 2019 hän otti vastuulleen myös Cupran toimitusjohtajan tehtävän ja tämän vuoden alusta hänet nimitettiin Cupran hallituksen puheenjohtajaksi.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here