VW:n uuden huippumallin ensimmäiset versiot hinnoiteltu

Volkswagen

8.6.2017 12.05

Volkswagen Arteon on Volkswagenin täysin uusi viisiovinen fastback-malli, joka asettuu Volkswagenin mallistossa Passatin yläpuolelle ja tulee saataville maailmanlaajuisesti. 

Nyt malliston ennakkomyynti on alkanut ja neljä ensimmäistä versiota on hinnoiteltu. Halvin versio maksaa juuri alle 45 000 euroa.

Loput mallistosta tulee syksyllä ja loppuvuodesta.

Arteonin takalasin yläreunasta asti aukeavan takaluukun alta avautuu muunneltava, 563–1557 litran tavaratila.

Tehokkaimpien TSI- ja TDI-moottoreiden yhteydessä on aina vakiona DSG-automaattivaihteisto ja neliveto. Saatavilla on myös digitaalinen mittaristo  ja 9,2 tuumainen infotainment-järjestelmä eleohjauksella.

Volkswagen Arteon tulee saataville kuudella eri moottorivaihtoehdolla: kolme TSI-bensiinimoottorilla teholuokissa 110 kW (150 hv), 140 kW (190 hv) ja 206 kW (280 hv)ja kolme TDI-dieselmoottoria teholuokissa 110 kW (150 hv), 140 kW (190 hv) ja 176 kW (239 hv).

Arteonin 110 kW:n TSI-bensiinimoottori on jo Volkswagen Golfista tuttu uusi 1,5 TSI EVO.

Suomessa kaikki muut moottorit on varustettu DSG-automaattivaihteistolla, paitsi 1,5 TSI EVO 110 kW (150 hv) ja 2,0 TDI 110 kW (150), jotka ovat saatavilla myös manuaalivaihteistolla.

Kolme varustetasoa

Arteoniin on valittavissa kolme varustelutasoa: Arteon, Elegance ja R-Line.

Elegance tarjoaa mukavuutta ja eleganssia ja R-Line puhuttelee urheilullisella ulkonäöllä.

Ulkonäöllisesti eri varustelutasot eroavat muun muassa puskureiden, vanteiden, sisätilojen materiaalien ja kojelaudan ja ovien koristelistojen osalta.

Arteon-varustetason vakiovarusteina ovat muun muassa 17 tuuman kevytmetallivanteet, led-ajo- ja päivävalot, kaukovaloautomatiikka, kaistanpitoavustin, pysäköintitutkat edessä ja takana, 8 tuuman kosketusvärinäyttö, mukautuva vakionopeussäädin ja ympäristönvalvontajärjestelmä hätäjarrutustoiminnolla, kuljettajan ergonominen istuin, istuimissa kangasverhoilu, täysautomaattinen ilmastointi (kolmialueinen lämpötilansäätö) ja lämmitettävät etu- ja takasivuistuimet sekä hätäpuhelupalvelun.

Arteonin vakiovarusteisiin kuuluu myös viimeisimmän sukupolven infotainment-järjestelmä, sisältäen Mirror Link, Apple Carplay ja Android Auto -älypuhelinliitännät.

Elegance-varustelutasossa on perustasoon erona/lisäksi digitaalinen mittaristo, istuinpinnat Alcantaraa ja istuimien sivut nahkaa sekä led-takavalot dynaamisella vilkulla. Vanteet ovat 18-tuumaiset.

R-Line-varustelutasossa on lisäksi muun muassa musta kattoverhoilu.

Tehokkaimpiin moottoriversioihin kuuluu myös mukautuva alustansäätö DCC ajoprofiilin valinnalla ja laajennettu elektroninen tasauspyörästönlukitus.

Saatavilla on myös erillinen Business-paketti, joka sisältää dynaamiset led-ajovalot, Discover Media -navigoinnin ja avaimeton lukitus- ja käynnistysjärjestelmän sekä täysin uuden ennakoivan nopeussäädön mukautuvaan vakionopeussäätimeen.

Volkswagen Arteoniin tulee myöhemmin saataville myös langaton lataus, jolla älypuhelimen lataus onnistuu keskikonsolissa ilman johtoa (Qi-standardi).

Nopeus- ja mutka-avustin

Arteonin mukautuva, ennakoivalla nopeuden säätimellä varustettu vakionopeudensäädin hyödyntää tutka-anturia (vakionopeuden säätämistä varten) sekä tuulilasin kameran ja navigointijärjestelmän reittitietoja.

Arteon voi havaita nopeusrajoitukset kameran ja liikennemerkkitunnistuksen avulla ja pyrkii sovittamaan ajonopeuden näiden tietojen perusteella.

Järjestelmä hyödyntää tietoja, jolloin se voi myös ennakoida tulevaa reittiä navigaatiojärjestelmän avulla.

Tämä ”nopeusavustin” tuo uutta mukavuutta etenkin ajettaessa pitkiä matkoja reiteillä, joissa on vaihtuvia nopeusrajoituksia.

Samanaikaisesti käytössä on ”mutka-avustin”: auto pystyy tunnistamaan sijaintinsa navigointijärjestelmän reittitietojen avulla ja säätämään nopeutta, kun lähestytään mutkaa, liikenneympyrää ja risteystä.

Arteonissa on myös hätätilanneavustin Emergency Assist 2.0, joka hyödyntää neljää kuljettajaa avustavaa järjestelmää, ja joka voi estää vakavan onnettomuuden.

Volkswagen Arteonin ennakoivan turvajärjestelmän tunnistimet pystyvät ensimmäistä kertaa reagoimaan myös takaa tuleviin vaaratilanteisiin. Järjestelmä hyödyntää kaistanvaihtoavustin tietoja. Sekunnin murto-osissa järjestelmä voi ryhtyä toimenpiteisiin, jotka pienentävät onnettomuuden aiheuttamia vahinkoja. 

Volkswagen Arteon valmistetaan Saksassa, Emdenin tehtaalla.

Volkswagen Arteonin hinnat ja lisävarusteet.

Katso myös tämä: VW:n uusimman mallin hätätilanneavustin voi itsenäisesti ohjata auton tien sivuun ja pysäyttää sen

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here