Volkswagen Arteon Shooting Brake -malliston myynti on alkanut

Kuva: Volkswagen.

Volkswagenin mallisto laajenee tärkeään keskikokoluokan segmenttiin uudella Arteon Shooting Brake -mallilla.

Suomessa Volkswagen Arteon Shooting Braken myynti on alkanut kahdella TDI-dieselmoottorilla teholuokissa 110 kW (150 hv) ja 147 kW (200 hv) nelivedolla ja automaattivaihteistolla sekä ennakkomyynnissä olevalla ladattavalla hybridillä, jonka teho on 160 kW (218 hv).

Myöhemmin loppuvuodesta mallisto täydentyy TSI-bensiinimoottorilla: 2,0 TSI 206 kW (280 hv), neliveto ja automaattivaihteisto.

Suomessa sekä TDI-dieselmoottorilla että TSI-bensiinimoottorilla varustetut malliversiot ovat saatavilla R-Line-varustelutasolla. Vuoden 2021 ensimmäisen kvartaalin aikana saapuu myyntiin vielä malliston lippulaivamalli Arteon Shooting Brake R, jossa tehoa on 235 kW (320 hv) neliveto ja automaattivaihteisto.

Suomessa R-Line-varustelutason vakiovarusteisiin kuuluvat muun muassa 10,2 tuuman digitaalinen mittaristo Digital Cockpit Pro Radio, Ready 2 Discover -navigaatiovalmiudella sekä 8 tuuman kosketusvärinäyttö, kaukovalojärjestelmä Dynamic Light Assist, jossa on mukautuva valonjakauma, 3-alueinen täysautomaatti-ilmastointi ja avaimeton lukitus- ja käynnistysjärjestelmä.

Vakiovarusteisiin kuuluu myös mukavuusominaisuuksia kuten sähkökäyttöinen takaluukku, jossa takaluukun voi avata jalan heilautuksella tai avaimen kaukosäätimellä, etu- ja takaistuinten lämmitys ja langaton älypuhelinliitäntä. Pysäköintiä helpottaa edessä ja takana sijaitsevat pysäköintitutkat.

Arteon Shooting Braken vakiovarusteisiin kuuluu myös Volkswagenin uusin kuljettajaa avustava järjestelmä Travel Assist. Se mahdollistaa osittain automatisoidun ajamisen aina 0–100 km/h nopeuksissa.

Olennainen osa Travel Assist -järjestelmää on myös vakiovarusteena oleva mukautuva vakionopeudensäädin ennakoivalla nopeudensäädöllä.

Mukautuva vakionopeudensäädin reagoi automaattisesti nopeusrajoituksiin, kaupunkialueisiin, kaarteisiin, liikenneympyröihin ja risteyksiin sopeuttamalla nopeuden oikeaksi.

Travel Assist -järjestelmän osana toimivat myös kaistanpitoavustin, joka pitää auton keskellä kaistojen välissä, sekä ympäristönvalvontajärjestelmä jalankulkijatunnistuksella ja hätäjarrutustoiminnolla.

Volkswagen Arteon Shooting Braken ladattava hybridi on ensimmäisiä saatavilla olevia malleja keskikokoisten luksusluokan autojen segmentissä.

Ladattavalla hybridillä 45 km sähköllä

Ladattavan hybridin 45 km:n toimintamatka sähköllä mahdollistaa suurimman osan päivittäisistä ajoista pelkästään sähköllä, paikallisesti päästöttömästi.

Ladattavan hybridin vakiovarusteisiin kuuluvat R-Line-varustelutason lisäksi muun muassa 9,2 tuuman radio- ja navigointijärjestelmä kosketusvärinäytöllä, liikennemerkkien tunnistus, tuulilasinäyttö ja Mobile Key, jossa on valmius mobiiliavaimelle (matkapuhelimen käyttö avaimena yhteensopivien puhelinten kanssa).

Volkswagen Arteon Shooting Brakeen on lisäksi saatavilla lisävarusteena muun muassa mukautuva alustansäätö, laajennettu elektroninen tasauspyörästönlukitus, ympäristön tarkkailujärjestelmä ja peruutuskamera, etusivulasit ääntä vaimentavaa laminoitua turvalasia, lämmitettävä tuulilasi ja panoraamakattoluukku sekä äänentoistojärjestelmä Harman Kardon. Polttoainekäyttöinen lisälämmitin ja vetokoukku ovat myös saatavilla lisävarusteena.

Katso myös tämä: Volkswagen Arteonista tarjolle myös Shooting Brake -malli

Suomen Volkswagen-jälleenmyyjille uudet Volkswagen Arteon Shooting Brake -mallit saapuvat lokakuussa.

Diesel-malliston hinnat alkavat 47 248 eurosta ja ladattava hybridi maksaa 49 995 euroa. Bensiinimallit eivät ole vielä hinnoiteltu.

Uuden Volkswagen Arteon Shooting Braken hinnasto ja lisävarustehinnasto:
http://bit.ly/VolkswagenArteonShootingBrakeHinnastojaLisävarustehinnasto

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here