Rallicross: Ari Perkiömäki taisteli itsensä SuperCar-luokan Suomen mestariksi

AKK / Toni Ollikainen

Mikko Ikonen, Ari Perkiömäki ja Riku Tahko palkintopallilla.

25.8.2018 21.55

Rallycross Festival Kouvola saatiin päätökseen mahtavissa tunnelmissa, kun SuperCar-luokan Suomen mestaruudesta käytiin huikaiseva jännitysnäytelmä kolmen kuljettajan kesken.

Riku Tahko starttasi tämän päivän päätöskilpailuun sarjan kärkipaikalta, mutta ainoastaan neljän pisteen takaa-ajoasemassa vaanivat Mikko Ikonen sekä Ari Perkiömäki.

Kuitenkin heti alkuerissä Tahko ja Perkiömäki ajautuivat ongelmiin, jonka vuoksi Ikonen sai hyvän otteen ennen semifinaalilähtöjä.

Tahko kärsi rengasrikon ja Perkiömäki otti yhteen sarjan ulkopuolelta ilmoittautuneen Jere Kalliokosken kanssa, jonka vuoksi ”Perkkiksen” peli jäi kesken kolmannessa alkuerässä.

Pistepotti riitti kuitenkin semifinaalipaikkaan ja auto saatiin parsittua kokoon, joten myös Perkiömäen taistelu Suomen mestaruudesta sai jatkua.

Semifinaalin toisessa lähdössä osa jo varmasti luuli mestaruuden ratkenneen, kun Tahkon ja Ikosen keskinäinen taistelu sai sinetin molempien pudottua ulos finaalista.

Kolmannessa semifinaalilähdössä tilanne muuttui kuitenkin täysin, kun alkuerissä vaikeuksissa ollut Perkiömäki tykitti itsensä hieman puun takaa ainoana suomalaisena kuljettajana finaaliin.

Tämä tarkoitti myös sitä, että viime vuoden SM-pronssimitalisti Perkiömäki oli tällä huimalla suorituksella varmistanut itselleen SuperCar-luokan Suomen mestaruuden!

Mestaruusjuhlia mies ei kuitenkaan ehtinyt heti aloittaa, sillä edessä oli vielä erittäin kovatasoinen finaalilähtö, jota tähdittivät RallyX Nordic sarjan kärkikuljettajat Oliver Solbergin johdolla.

Finaalissa Perkiömäki oli pitkään takaa-ajajan roolissa, kunnes viimeisellä kierroksella suoritetun täydellisen lisälenkin ansiosta hän kiilasi juuri ja juuri viimeisessä mutkassa ruotsalaiskuljettaja Peter Hedströmin edelle kolmanneksi.

Tämän suorituksen myötä tuore Suomen mestari sai yleisöltä hurjat suosionosoitukset ja samalla myös tapahtuma sai upean päätöksen.

SM-hopea meni Ikoselle ja pronssia nappasi Tahko.

SuperCar-luokan finaalissa voittoon ajoi koko päivän kilpailua hallinnut Ruotsin Oliver Eriksson ja toiseksi tykitti vasta 16-vuotias superlahjakkuus Oliver Solberg.

RX Academyn voittoon ajoi suomalaisyleisön suureksi iloksi Sami-Matti Trogen, joka kasvatti sarjajohtoa entisestään.

Toinen oli Puolan Oskar Leitgeber ja kolmannen sijan nappasi ensiesiintymisensä rallicross-auton ratissa tehnyt kartingin MM-pronssimitalisti Juho Valtanen.

Norjalaiskuski Ben Philip Gundersen oli päivän ykkönen SuperCar Lites -luokassa ennen ruotsalaista Jimmie Walfridsonia. Kolmannelle korokkeelle nousi Ruotsin William Nilsson.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here