Rallicrossin SM-kausi päättyi Jere Kalliokosken mestaruusjuhliin

Rallicross SM -sarja 2022 sai arvoisensa päätöksen, kun SM-mitalitaistelut huipentuivat lauantaina Honkajoen Pesämäellä. Yleisö sai jännittää ratkaisuja loppuun saakka, kun muun muassa SuperCar-luokan Suomen mestari oli selvillä vasta kauden viimeisen lähdön ruutulipulla.

Finaaliviikonloppuun lähdettiin kuninkuusluokan osalta erittäin jännittävistä asemista, kun AL-Härmän Jere Kalliokoski ja Konneveden MK/UA:n Mika Liimatainen starttasivat päätöskisaan ainoastaan yhden pisteen erolla toisistaan.

Tasainen meno jatkui myös Honkajoella alkuerissä ja semifinaaleissa, joten ratkaisun avaimet siirtyivät kauden päättävään finaalilähtöön.

Kalliokoski sai tuttuun tapaansa erinomaisen startin ja pyyhkäisi ensimmäiseen mutkaan piikkipaikalla. Lähdön tärkeys korostui tälläkin kertaa, kun alahärmäläinen pääsi tyhjällä radalla kasvattamaan eroa takana hiillostaneeseen Liimataiseen.

Himoittu kuninkuusluokan Suomen mestaruus oli näin ollen sinetöity Kalliokoskelle, joka ei sortunut ajovirheisiin enää viimeisillä kierroksilla, vaikka katastrofiin oli vielä ainekset pari mutkaa ennen maalia.

Mestaruus oli Kalliokoskelle jo uran kolmas SuperCar-luokassa. Ensimmäinen SM-kulta irtosi kaudella 2016 ja edellinen tuli viime vuonna.

SM-pronssia pääsi juhlimaan suuren fanijoukkonsa edessä jo toista kertaa peräkkäin Sastamalan AU:n Henri Haapamäki.

SuperCar
1. Jere Kalliokoski 114p
2. Mika Liimatainen 109p
3. Henri Haapamäki 88p
4. Antti Suutarinen 81p
5. Jari Putkinen 70p

Mikkonen ongelmista huolimatta hopealle

Nokian Urheiluautoilijoita edustava Olli Lahti varmisti SRC-luokan Suomen mestaruuden jo edellisessä kilpailussa Hyvinkäällä, mutta hopeaa ja pronssia oli vielä jaossa kauden päätöksessä.

Läpi kauden tekniikkaongelmista kärsinyt Joroisten Moottorikerhon Ville Mikkonen oli tiukasti kiinni SM-hopeassa viikonloppuun lähdettäessä, mutta haasteita riitti myös Honkajoella. Mikkosen etumatka takana tuleviin oli kuitenkin sen verran suuri, että lauantaina kerätyt 19 SM-pistettä ja kakkossija riittivät kauden päätteeksi SM-hopeaan.

Honkajoella voittoon ajoi Kokemäen UA:n Ari Salonen, joka nappasi luokassa samalla SM-pronssia. Kolmas oli Noormarkun UA/MK:n Joni-Pekka Rajala. ”Jonttu” ajoi kolmannelle korokkeelle myös SuperCar-luokassa.

SRC
1. Olli Lahti 110p
2. Ville Mikkonen 95p
3. Ari Salonen 91p
4. Joni-Pekka Rajala 77p
5. Christian Jensen 75p

Venäläiselle jälleen SM-hopeaa

Myös Autokrossi-luokassa mestari oli selvillä Jere Tikan (Jalasjärven MK/UA) ajettua voitot kauden kaikista neljästä ensimmäisestä osakilpailusta.

Lounais-Hämeen Urheiluautoilijoita edustava Tuomas Venäläinen lähti ”Smurffi” -Datsunillaan suurimpana ennakkosuosikkina hopeajahtiin päätöskisassa, eikä mies siinä epäonnistunut. SM-hopea irtosi kakkossijan myötä lopulta selvällä erolla pronssia saalistaneeseen Mika Liimataiseen nähden.

Liimatainen sen sijaan joutui jännittämään mitalinsa kohtaloa aivan loppumetreille saakka, sillä mies jäi kokonaan finaalin ulkopuolelle. Porvoon Seudun Urheiluautoilijoita edustavan Lucas Gabrielssonin olisi täytynyt nousta finaalissa palkintokorokkeelle, jotta mitali olisi matkannut Starlet-kuskin mukana Porvooseen.

Gabrielsson jäi kuitenkin niukasti neljänneksi ja Liimatainen vei tasapisteisiin päättyneen kamppailun nimiinsä lopulta paremman osakilpailutuloksen turvin. Liimatainen saalisti tällä kaudelta mitalit komeasti molemmista ajamistaan luokista.

Honkajoella voittoon ajoi Konneveden MK/UA:n Aatu Matikainen Starletillaan. Kolmas oli Kyrön Seudun UA:n Ville Saari.

Autokrossi
1. Jere Tikka 117p
2. Tuomas Venäläinen 101p
3. Mika Liimatainen 83p
4. Lucas Gabrielsson 83p
5. Iivari Niemi 60p

Lautamäki mestariksi V1600-luokassa

Täksi kaudeksi SM-sarjan yhteyteen saapuneessa V1600 RC -luokassa päästiin jännittämään mitaliratkaisuja viimeiseen kisaan asti. Cup-mestariksi ajoi lopulta näytöstyyliin Jalasjärven MK/UA:n Matias Lautamäki, joka naulasi päätöskisa mukaan lukien peräti kolme voittoa Toyota Yariksellaan.

Hopea meni Honkajoella kolmanneksi ajaneelle Joensuun UA:n Simo Tuunaselle ja pronssia otti Satakunnan Urheiluautoilijoita edustava Jesse Lammi.

Valkealan UA:n Anton Seppä oli päätöskilpailussa luokan kakkonen.

V1600 RC (cup)
1. Matias Lautamäki 111p
2. Simo Tuunanen 92p
3. Jesse Lammi 88p
4. Ville Tuominen 79p
5. Anton Seppä 79p

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here