Rallicross: Joni-Pekka Rajalalle tuplamestaruus!

Rallicrossin SM-kausi sai lauantaina huipennuksensa Tampereen Kaanaa Centerissä.

Supercar-luokassa Suomen mestaruuden kohtalo oli ratkennut edellisessä kilpailussa, kun kauden kolme ensimmäistä kisaa voittanut Jere Kalliokoski pääsi juhlimaan uransa toista Supercar-luokan SM-kultaa jo Hyvinkäällä.

Saman tahti jatkui myös Kaanaassa, vaikka Henri Haapamäki ja Rasmus Tuominen pistivät Kalliokosken ahtaalle alkuerissä. Finaaleissa Kalliokoski löysi kuitenkin uuden vaihteen ja ajoi kauden neljänteen voittoonsa näytöstyyliin. Hieno kruunu komealle kaudelle!

Ensi kaudella Kalliokosken tavoitteena on ajaa ulkomailla, mikäli tilanne sen sallii.

Haapamäki oli kotiyleisönsä edessä hurjassa iskussa. Bussilastillinen kannattajia oli saapunut Kaanaa Centerille seuraamaan huippujännittävää mitalitaistelua. Haapamäki starttasi kilpailuun vasta luokan viidenneltä sijalta, mutta erinomaiset suoritukset alkuerissä ja semifinaalissa, sekä kakkossija finaalissa takasivat sastamalaiselle Supercar-luokan SM-pronssin.

Luokan SM-hopeaa nappasi kaksi kertaa podiumille tällä kaudella noussut Mika Liimatainen.

Päätöskilpailun kolmannelle korokkeelle nousi kauden kahdessa viimeisessä kilpailussa vahvoja otteita esitellyt Tuominen.

SRC-luokka tarjosi draamaa

SRC-luokan osalta päätöskilpailun finaaliin lähdettiin kutkuttavista asetelmista, kun koko kärkikolmikko (Olli Lahti, Joni-Pekka Rajala ja Ville Mikkonen) oli startissa mukana, ja jokaisella oli vielä mahdollisuus mestaruuteen.

Alkuerissä nopeinta vauhtia pitänyt Lahti ampaisi lähdössä kärkeen ja lähti kasvattamaan kaulaa Rajalaan ja Mikkoseen. Hetken näytti jo selvältä, mutta pikkuhiljaa Rajala sai kurottua eroa umpeen.

Viimeisestä kierroksesta oli odotettavissa huima kaksintaistelu, kunnes lisälenkkiä kiertänyt Lahti sortui ajovirheeseen ja unelma SM-kullasta murskaantui siihen paikkaan. Rajala pääsi lopulta ajamaan viimeisen kierroksen melkolailla rauhassa kohti Suomen mestaruutta. Lahdelle keskeytyksen myötä SM-pronssia.

Finaalissa toinen oli Mikkonen, joka saalisti samalla SM-hopeaa. Kolmanneksi ajoi Christian Jensen.

Rajala juhli myös Autokrossi-luokassa

Viikonloppuun lähdettäessä Rajalalla oli tukeva ote Autokrossi-luokan SM-kultamitalista. Alkuerissä ei mitään suurempaa dramatiikkaa nähty, ja Rajalan Suomen mestaruus oli sinetöity jo ennen semifinaaleja.

Kahden mitalin myötä Rajalalla on tällä hetkellä kasassa käsittämättömät 56 autourheilun SM-mitalia.

SM-hopealle nousi hienon päivän Kaanaassa ajanut Tuomas Venäläinen ja SM-pronssia otti kunnioitettavat kaksi mitalia tältä kaudelta saalistanut Mika Liimatainen.

Päätöskilpailun voittoon taisteli Jari Koivistoinen, joka sai komeasti pidettyä Venäläisen ja Rajalan takanaan finaalissa.

Lopulliset pistetilanteet

SuperCar
1. Jere Kalliokoski 119p
2. Mika Liimatainen 87p
3. Henri Haapamäki 81p
4. Joni-Pekka Rajala 79p
5. Jari Tuuri 71p

SRC
1. Joni-Pekka Rajala 104p
2. Ville Mikkonen 100p
3. Olli Lahti 100p
4. Christian Jensen 80p
5. Ari Salonen 76p

Autokrossi
1. Joni-Pekka Rajala 103p
2. Tuomas Venäläinen 86p
3. Mika Liimatainen 83p
4. Jere Tikka 83p
5. Jori Seppälä 78p

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!