Rata SM: Rata-autoilun suomenmestaruudet ratkesivat Alastarolla

Rata-autoilun SM-kausi päätettiin juhlavasti Alastaron radalla tänään, sunnuntaina 13.9. Tiukan kilpailupäivän päätteeksi luokkien Suomen parhaimmille ojennettiin viralliset SM-mitalit.

Alastaroon V1600-luokan osalta lähdettiin vuoden 2018 suomenmestarin, Arttu Kilven ollessa pistejohdossa. Oskar Dahlbackan sisuunnuttua Jurvan jäljiltä, hän sai pidettyä Kilven jokaisessa viikonlopun kolmessa kisalähdössä takanaan. Tämä takasi Dahlbackalle pisteet mestaruuteen ja Kilpi jätettiin hopealle.

Viime vuoden Dahlbackan nelossija kirkastui näin ollen merkittävästi.

– Tosi hyvältä tuntuu, kyllä tätä on tavoiteltu pitkään ja nyt palaset loksahtivat kohdalleen. Yhtään virhettä ei ole saanut tehdä, koska muuten olisivat mitalit lähteneet kävelemään, ainakin kulta. On tämä kova juttu, kun meitä on kuitenkin yhteensä 20 kuskia, Dahlbacka kertoo tunnelmistaan.

Eilen ensimmäisen luokkavoittonsa napannut nuori Rasmus Tuominen sijoittui SM-pisteissä kolmanneksi.

V1600-luokan SM-pisteet

1. Oskar Dahlbacka 135p
2. Arttu Kilpi 126p
3. Rasmus Tuominen 105p

Karttunen kuittasi Legendsien mestaruuden – ”huomasi että oli latausta”

Legendsien viime kauden hopealle sijoittunut Veli-Pekka Karttunen ajoi nyt suomenmestaruuteen. Karttunen nappasi Alastarolla ajetusta kolmesta kisalähdöstä kaksi voittoa ja yhden toisen sijan, mikä riitti ohittamaan Jurvan jälkeen pistejohdossa olleen Jesse Karin kuudella pisteellä. Pronssille itsensä ajoi Pekka Seppänen.

– Huomasi kyllä, että oli ihan h*lvetisti latausta tuossa lähdössä ja kaikki taistelivat kovasti, niin kuin itsekin; on ihan rystysetkin auki. Pistettiin kaikki likoon ja tulihan se mestaruus sieltä, Karttunen toteaa maalihaastattelussa.

Legendsien SM-pisteet

1. Veli-Pekka Karttunen 491p
2. Jesse Kari 485p
3. Pekka Seppänen 473p

BMW Xtreme -kausi Siekkisen ja Kalliokosken juhlaa – mestaruus painetaan historiankirjoihin

Suomenmestareiksi ajaneet Juho Siekkinen ja tiimikaveri Jere Kalliokoski tekivät vakuuttavaa jälkeä läpi kauden, päättäen sen Alastaron viimeisen 40 minuutin kestävyyskisan voittoon. Mestaruudelle tuo lisäarvoa se, että luokalla ei ole aiemmin historiassa vielä ollut SM-arvoa.

– Oli erittäin hyvä viikonloppu ja olemme tyytyväisiä. Lähdettiin hakemaan ehjää viikonloppua ja sellainen saatiin ilman mitään isompia ongelmia, pari läheltä piti -tilannetta vain. Koko kauden voi sanoa huipentuneen viimeiseen pitkään lähtöön, jossa voitto oli kovan työn takana, mutta tuli kuin tulikin, Siekkinen kommentoi.

SM-hopealle ajoi Kari Haavisto ja pronssille Markus Tirkkonen.

BMW Xtreme -luokan SM-pisteet

1. Juho Siekkinen & Jere Kalliokoski 140p
2. Kari Haavisto 100p
3. Markus Tirkkonen 84p

V8 Thundereissa Lähteenmäestä mestari – ”hyvät fiilikset voittaa historian ensimmäinen suomenmestaruus”

Kolmannesta ruudusta viikonlopun viimeiseen kisaan startannut Toni Lähteenmäki ajoi lähdön voittoon, samalla varmistaen itselleen suomenmestaruuden 28 pisteen erolla Henri Tuomaalaan, jonka kilpailu keskeytyi tekniseen vikaan. Keskeytyksestä huolimatta, Tuomaalan pisteet riittivät pitämään hopeasijan. Kolmanneksi SM-pisteissä ajoi Jonne Rautjärvi.

– Totta kai hyvät fiilikset voittaa luokan historian ensimmäinen suomenmestaruus ja samalla uran kahdeksas mestaruus, Lähteenmäki hehkutti.

V8 Thundereiden SM-pisteet

1. Toni Lähteenmäki 86p
2. Henri Tuomaala 58p
3. Jonne Rautjärvi 47p

The Gran Turismon sarjamestariksi Westman

Emil Westman vei nimiinsä The Gran Turismo -luokan mestaruuden. Alastaron kisalähdöistä sijoituksina tuli voitto ja toinen sija, jotka veivät hänet kahden pisteen erolla ykköseksi. Toinen kauden pisteissä oli John K. Westman, kun taas kolmannen sijan jakoivat Jarkko Tähtinen ja Petri Manninen.

The Gran Turismo -sarjan pisteet

1. Emil Westman 66p
2. John K. Westman 64p
3. Jarkko Tähtinen 56p
3. Petri Manninen 56p

Formula Open Finlandin ykköseksi koko kautta hallinnut Niskanen

Formula Open Finlandin kauden viimeinen lähtö tarjosi draamaa, sillä yhteensä neljä autoa ajoivat ulos heti ensimmäisillä kierroksilla. Tämä pisti kauden loppupisteiden laskun uusille urille.

Kilpailun voittoon viiletti koko kautta johtopaikalta joukkoa F3-autolla vetänyt Elias Niskanen, joka kuittasi itselleen ansaitun mestaruuden. Kauden toiselle sijalle pisteissä sijoittui niin ikään F3-autolla ajava Juha Fred, ennen kolmanneksi hienosti F4-autolla noussutta nuorta Axel Saarnialaa.

Formula Open Finland -luokan Cup-pisteet

1. Elias Niskanen 100p
2. Juha Fred 69p
3. Axel Saarniala 50p

Katso kaikkien luokkien kauden 2020 loppupisteet täältä.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän