Juha Rytkönen ajoi voittoon Hyvinkään SM-rallicrossissa

Rallicrossin MM-sarjassa tällä kaudella valikoituja osakilpailuja ajava Juha Rytkönen teki voitokkaan visiitin SM-sarjan puolelle lauantaina Hyvinkäällä.

Betomik Racing -tiimin Ford Fiesta Supercarilla ajava Rytkönen oli jo alkuerissä joukon paras kuljettaja ja piti pintansa loppuun saakka. Finaalissa voitto irtosi lopulta reilun sekunnin marginaalilla ennen Jere Kalliokoskea. Kolmanneksi Hyvinkään radalla ylsi Henri Haapamäki.

Kalliokoski oli voittanut kaikki kauden kolme ensimmäistä osakilpailua, mutta Rytkönen laittoi tälle voittoputkelle stopin. Kalliokoski varmisti silti Hyvinkäällä Suomen mestaruuden. Rytkönen onnitteli kovaa kilpakumppania vilpittömästi.

Rytkösen tavoitteena oli Hyvinkäällä menestyksen lisäksi pitää ajotuntumaa yllä. Samana viikonloppuna ajettava Ranskan MM-osakilpailu päätettiin tiimin kanssa jättää väliin, mutta 30-vuotias rallicross-komeetta on lähtöviivalla jälleen Latvian MM-taistossa kahden viikon kuluttua.

– Tämä oli erinomaista lämmittelyä Latvian tuplakisaa varten. Saimme täältä juuri sen, mitä haimme. Ukko ja kalusto ovat nyt hyvässä iskussa. Kokeilimme uusia säätöjä autoon ja saimme erityisesti startteihin lisää oppia, Rytkönen totesi.

Latvian MM-rallicross ajetaan 18.-19. syyskuuta.

Hyvinkään SM-rallicross, finaalin tulokset:

1. Juha Rytkönen (Ford Fiesta) 4.12,432
2. Jere Kalliokoski (Ford Fiesta) +1,239
3. Henri Haapamäki (Ford Fiesta) +6,394
4. Rasmus Tuominen (Mitsubishi Lancer) +8,599
5. Joni-Pekka Rajala (Mitsubishi Mirage) +11,604
6. Atro Määttä (Ford Fiesta) +26,052

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän